“Παρών” ο Αλέξης Τσίπρας στη μεγάλη πορεία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 10 Ιουνίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , , ,

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση και τόνισε ότι πολύ σύντομα “ο κόσμος της εργασίας θα δώσει ρεπό διαρκείας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη”.
Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το «παρών» στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, φορώντας τη μάσκα του, βρέθηκε ανάμεσα στους διαδηλωτές στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ είναι χαρακτηριστικά τα στιγμιότυπα που χαιρετά πολλούς από αυτούς με «γροθιά» και thumbs up.
Μιλώντας στην κάμερα του Sputnik, o Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση της δεξιάς δείχνει σήμερα το πραγματικό της πρόσωπο και βάζει στο στόχαστρο τον κόσμο της εργασίας».
«Η κυβέρνηση της δεξιάς, δείχνει σήμερα το πραγματικό της πρόσωπο, για ποιων τα συμφέροντα δουλεύει και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Για χάρη μιας μικρής ελίτ επιχειρηματιών, ως επί το πλείστον συνδαιτημόνων του κ. Μητσοτάκη, βάζει στο στόχαστρο τον κόσμο της εργασίας. Νομοθετεί περισσότερες ώρες δουλειές, μικρότερο μισθό, νομοθετεί να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με ρεπό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «ο κόσμος της εργασίας θα δώσει ρεπό διαρκείας πολύ σύντομα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».
«Ο κόσμος της εργασίας θα δώσει ρεπό διαρκείας πολύ σύντομα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μία προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού μεσαίωνα, να επαναφέρει τους εργαζόμενους σε συνθήκες αξιοπρέπειας».
Ογκώδεις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Χιλιάδες άτομα διαδηλώνουν από το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, διεκδικώντας να μην καταργηθεί το 8ωρο.
Με συνθήματα και καπνογόνα, εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.
Στις απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν απευθύνει καλέσματα συμμετοχής, μεταξύ άλλων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και Φοιτητικοί Σύλλογοι, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών, η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα.
Πηγή sputniknews.gr