Πάπας Φραγκίσκος: Ετοιμος να επισκεφθεί τη Μόσχα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 6 Δεκεμβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Διατεθειμένος να μεταβεί στη Μόσχα για να συναντήσει τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την αναχώρησή του από την Αθήνα, το πρωί της Δευτέρας.
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολογικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ρωσία προκειμένου να συναντηθεί με τον ορθόδοξο Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Ποντίφικας, σκοπεύει να συζητήσει το ζήτημα άμεσα με τον επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας (DECR) του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, ώστε να καθοριστεί η ημερομηνία της συνάντησης.
Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, ο ποντίφικας ανακοίνωσε την πρόθεσή του αυτή τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε κατά την αναχώρησή του από την Αθήνα με προορισμό τη Ρώμη, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε Κύπρο και Ελλάδα.
«Πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα επικοινωνήσουμε τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα για να συμφωνήσουμε μια πιθανή συνάντηση (με τον Πατριάρχη Κύριλλο). Είμαι πάντα έτοιμος να μεταβώ στη Μόσχα. Δεν χρειάζονται πρωτόκολλα για να πραγματοποιήσω αυτό τον διάλογο με τον αδελφό μου. Ο αδελφός είναι αδελφός», τόνισε ο ποντίφικας.
Πηγή Sputniknews.gr