«Πάνδημες συνARTήσεις » σε Παπανικολάου και ΑΧΕΠΑ

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, τα έργα που παρουσιάζονται και στα δύο νοσοκομεία έχουν ως αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της πανδημίας και τον τιτάνιο αγώνα του προσωπικού των νοσοκομείων να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της περίθαλψης των ασθενών μέσα σε συνθήκες υποστελέχωσης και υποχρηματοδότητησης του δημόσιου συστήματος υγείας.
«Την ώρα που οι υγειονομικές ανάγκες του αυξάνονται και τα οικονομικά προβλήματα του λαού εντείνονται, το ΕΣΥ μετατρέπεται σε σύστημα μιας νόσου και στερεί την αναγκαία περίθαλψη και θεραπεία από το δημόσιο σύστημα Υγείας σε χιλιάδες ασθενείς, αφού η μία μετά την άλλη κλινικές, κρεβάτια ΜΕΘ και προσωπικό αφαιρούνται για τις μεγάλες ανάγκες των ασθενών με κορονοϊό. Η ομάδα FireArt συμπαραστέκεται και στηρίζει τα αιτήματα των υγειονομικών για ένα οργανωμένο, εξοπλισμένο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, το μόνο που μπορεί να προστατεύσει την υγεία του λαού», σημειώνουν οι διοργανωτές.
Στις δύο εκθέσεις παρουσιάζονται εικαστικά έργα ποικίλων μορφών έκφρασης (ζωγραφική, σχέδιο, ψηφιακή εικόνα, φωτογραφία) και θα συνοδευτούν από παράλληλες εκδηλώσεις στους εξωτερικούς χώρους των νοσοκομείων. Στις εκθέσεις συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Χαρούλα Αμοιρίδου, Νίκος Γώγος, Αναστασία Καλτσή, Γιώργος Κιτσούκης, Ανδριάννα Κουμεντάκου, Χρύσα Κοφίνα, Νεφέλη Κυριάκου, Δέσποινα Shekin Naidi, Μαρίνα Σημάδη, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Μάρκος Τραϊτοράκης, Νάσος Χαλκίδης.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ