Παναγιώτης Αρκουμανέας: Υπό παραίτηση ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ – Πότε θα ανακοινωθεί επίσημα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Εντός της εβδομάδας, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η παραίτηση του ισχυρού άνδρα του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως ο Παναγιώτης Αρκουμανέας την αποχώρηση του από τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ.
Έως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η παραίτηση Αρκουμανέα δεν έχει επισημοποιηθεί και δεν έχει φτάσει ακόμα στο Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι λόγοι της παραίτησης φαίνεται ότι ήταν μεταξύ άλλων και τυπικοί αφού η ηγεσία του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με το καταστατικό του, ορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό Υγείας.
Θα γίνει αποδεκτή η παραίτηση Αρκουμανέα;
Το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση Αρκουμανέα.
Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων των νέων υπουργών, κύκλοι του νέου σχήματος ανέφεραν ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής προσώπων στους οργανισμούς που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του υπουργείου καθώς «πραγματοποιήθηκε απλά ανασχηματισμός και όχι αλλαγή κυβέρνησης».
Φήμες πάντως που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας θέλουν τον ισχυρό άνδρα του ΕΟΔΥ να αναλαμβάνει θέση δίπλα στον Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Τουρισμού, κάτι που δεν αποκλείεται από τους γνωρίζοντες, καθότι ο κ. Αρκουμανέας αποτέλεσε επιλογή του Βασίλη Κικίλια στη διοίκηση του ΕΟΔΥ.
Ερωτήματα παραμένουν για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΔΥ, καθώς το υπάρχον σχήμα συμπληρώνει το δεύτερο έτος της τριετούς θητείας του.
Η αποχώρηση Αρκουμανέα πάντως θα μπορούσε να μην αποτελέσει πρόβλημα για το υπάρχον ΔΣ καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του οργανισμού, αν κενωθούν θέσεις μελών και μέχρι να διοριστούν νέα, το ΔΣ εξακολουθεί να λειτουργεί νόμιμα για έξι μήνες, εφόσον παραμένουν τέσσερα τουλάχιστον από τα ορισθέντα μέλη του.
Πηγή sputniknews.gr