ΟΤΕ: Μέσα σε λίγους μήνες κάναμε αλλαγές, οι οποίες, υπό άλλες συνθήκες, θα έπαιρναν χρόνια

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 25 Ιουνίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Στα χαρακτηριστικά της ψηφιακής οικονομίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην μετά-covid εποχή και τον ρόλο του Ομίλου ΟΤΕ σε αυτόν, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού και Χονδρικής του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο ετήσιο CSR Forum της Capital Link, με θέμα: «Οικονομία και Κοινωνία: Η Επόμενη Μέρα».
Ο επικεφαλής Στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ επεσήμανε ότι η πανδημική κρίση λειτούργησε ως επιταχυντής του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων και του κράτους: «Μέσα σε λίγους μήνες κάναμε αλλαγές, οι οποίες, υπό άλλες συνθήκες, θα έπαιρναν χρόνια». Στην ψηφιακή οικονομία, ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης, πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν τα ευρυζωνικά δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων, τα δεδομένα, αλλά και οι έξυπνοι αλγόριθμοι (AI, Machine Learning κ.ά.), που μετασχηματίζουν τα δεδομένα σε «προσωποποιημένες υπηρεσίες και εμπειρίες». Και πρόσθεσε «Η ψηφιακή οικονομία φεύγει σταδιακά από τη λογική της συμβατικής αλυσίδας αξίας ανά κλάδο και μετασχηματίζεται σε οικοσύστημα, πολλαπλασιάζοντας την αξία που δημιουργείται και διαμοιράζοντάς τη σε πολλούς stakeholders».
Ο ΟΤΕ, ήδη από το 2016, επενδύει και στη δική του ψηφιακοποίηση. «Τρέχουμε και τον δικό μας ψηφιακό μετασχηματισμό, προσφέροντας ψηφιακά κανάλια και ψηφιακές υπηρεσίες στους πελάτες μας. Παράλληλα, αξιοποιούμε αλγορίθμους ΑΙ για να προλαβαίνουμε και να επιλύουμε τις βλάβες στο δίκτυό μας πριν ακόμη αυτές εκδηλωθούν», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.
Μιλώντας δε για τη βιώσιμη ανάπτυξη, προσέθεσε: «Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής και της λειτουργίας μας εδώ και χρόνια. Την περίοδο της πανδημικής κρίσης, η συνεισφορά του Ομίλου ΟΤΕ για τη στήριξη της πολιτείας, της κοινωνίας και των συνδρομητών του, ανήλθε σε 12 εκατ. ευρώ».
Το ετήσιο συνέδριο CSR Forum διοργανώθηκε για 10η χρονιά από την Capital Link. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν « Οικονομία & Κοινωνία: Η Επόμενη Μέρα» και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διακεκριμένους ομιλητές από τον ελληνο-αμερικανικό επιχειρηματικό κόσμο και τον δημόσιο τομέα.
Χορηγός Επικοινωνίας: www.dimoprasion.gr