Νέα δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 14 Ιουνίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Δίωξη για ακόμα έναν βιασμό ασκήθηκε κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης από τον Φεβρουάριο καθώς κατηγορείται για τρεις παρόμοιες πράξεις.
Ουσιαστικά πρόκειται για τον τέταρτο βιασμό για τον οποίο καταγγέλλεται, ενώ εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει πριν από λίγες ημέρες μέσα από την φυλακή.
Ο 24χρονος σήμερα άνδρας, κατήγγειλε, σύμφωνα με το dikastiko.gr, ότι όταν ήταν 17 ετών ο Δημήτρης Λιγνάδης, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, τον είχε βιάσει δύο φορές.
Στην ανακρίτρια, ο 24χρονος έφτασε ως μάρτυρας για να καταθέσει όσα γνώριζε για άλλες περιπτώσεις που αφορούσαν στον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, και κατήγγειλε και τη δική του κακοποίηση.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ίδιο Μέσο, ο 24χρονος φέρεται να υποστήριξε πως ο ηθοποιός τον «ψάρεψε» στο δρόμο και πως ο βιασμός του έγινε στο σπίτι του Λιγνάδη όταν τον κάλεσε λίγες ημέρες μετά.
Η κατάθεσή του διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο ο οποίος και έδωσε την εντολή στο Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης να λάβει την ανωμοτί κατάθεση του ηθοποιού. Προφανώς οι εξηγήσεις που έδωσε δεν έπεισαν τον κ. Σπυρόπουλο ο οποίος του άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου.
Πηγή Sputniknews.gr