Ν. Σφακιανάκης: «Είναι αυτό που ξέρετε, κάντε τη δουλειά σας κανονικά»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 30 Νοεμβρίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Ηρεμος, συνεργάσιμος και χωρίς καμία διάθεση να αποκρύψει τι ήταν όλα αυτά που υπήρχαν σε εμφανές σημείο δίπλα του ήταν ο Νότης Σφακιανάκης, όταν οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν σε μπλόκο στη Βουλιαγμένης, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.
Σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση σε βάρος του Νότη Σφακιανάκη. Παρ’ όλ’ αυτά, η διαδικασία δεν θα προχωρήσει σε αυτόφωρο, μιας και ο δικηγόρος του τραγουδιστή, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε αναβολή δεδομένου ότι πρέπει να παρευρεθεί σε άλλο δικαστήριο εκτός Αθηνών.
Η σύλληψη του γνωστού τραγουδιστή έγινε το βράδυ της Κυριακής 29 Νοεμβρίου, λίγο μετά τις 20:00, στο ύψος γνωστού σούπερ μάρκετ της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στη γωνία με την οδό Ιασωνίδου.
Το αυτοκίνητο του τραγουδιστή ήταν παρκαρισμένο στον παράδρομο και κίνησε υποψίες σε μια διερχόμενη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. τεσσάρων αστυνομικών. Δεν υπήρχε κάποιο μπλόκο εκεί και ο έλεγχος ήταν τυχαίος.
Στη συνέχεια, άλλες δύο διερχόμενες μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. -ο ένας από τους τέσσερις αυτούς αστυνομικούς είναι ο επικεφαλής της ομάδας- σταμάτησαν κι αυτοί στο σημείο αφότου ο έλεγχος είχε ξεκινήσει.
Ο έλεγχος και τα ευρήματα στο αυτοκίνητο του Νότη Σφακιανάκη
Οι οκτώ αστυνομικοί ζήτησαν από τον τραγουδιστή να επιδείξει τα αποδεικτικά του λόγου μετακίνησής του. Είχε στείλει SMS για επαγγελματική μετακίνηση, το οποίο και επέδειξε, όπως και την αστυνομική του ταυτότητα. Παρ’ όλ’ αυτά, σε εμφανές σημείο, δίπλα του, στο κάθισμα του συνοδηγού βρισκόταν μια θήκη όπλου. Οι αστυνομικοί την άνοιξαν και διαπίστωσαν ότι μέσα είχε ένα 9αρι πιστόλι μάρκας Beretta, ένα taser και ένα μικρό φιαλίδιο (σαν αυτά που περιέχουν σκόνη βανίλιας) το οποίο είχε λευκή σκόνη.
Οταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τον τραγουδιστή τι περιέχει το φιαλίδιο, αυτός απάντησε: «Είναι αυτό που ξέρετε, κάντε τη δουλειά σας κανονικά».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Νότης Σφακιανάκης ήταν ήρεμος και συνεργάσιμος και δεν πρόβαλε καμία αντίσταση στους αστυνομικός, ενώ η ποσότητα μέσα στο φιαλίδιο ήταν πολύ μικρή. Σημειώνεται εδώ ότι ο Αλέξης Κούγιας έχει δηλώσει ότι η ποσότητα της κοκαΐνης δεν ήταν για δική του χρήση.
Οσο για το όπλο, ο τραγουδιστής ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος διαθέτει άδεια οπλοφορίας, αλλά στην προκειμένη φάση, είχε λήξει. Τα δε taser, σε κάθε περίπτωση, είναι παράνομα στην Ελλάδα.
«Αποδείχθηκε ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν τηρεί δυο μέτρα και δυο σταθμά»
Αμέσως μετά τη σύλληψη, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στο Α.Τ. Αργυρούπολης. Από εκεί, λόγω έλλειψης διαθέσιμου χώρου κράτησης, οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Βουλιαγμένης, όπου και διανυκτέρευσε.
«Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής απέδειξε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν τηρεί δύο μέτρα και δυο σταθμά για τους Ελληνες πολίτες. Κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο. Ο κ. Σφακιανάκης συνεργάστηκε άψογα και η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για τα περαιτέρω» δήλωσε στο Sputnik, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.
Πηγή: Sputniknews, Δήμητρα Τριανταφύλλου