Μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα ζητά ο Ερντογάν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 26 Οκτωβρίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΙΕΘΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Τους τελευταίους μήνες, οι σχέσεις μεταξύ των Προέδρων Γαλλίας και Τουρκίας είναι τεταμένες λόγω της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ επιδεινώθηκαν περαιτέρω μετά τη στάση του Μακρόν κατά του ριζοσπαστικού Ισλάμ.
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε σε μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα.
Ειδικότερα, ζήτησε από τους Τούρκους πολίτες να μην αγοράζουν «ποτέ» γαλλικά προϊόντα.
«Όπως ακριβώς η Γαλλία καλεί για μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα, λέω κι εγώ στον λαό μου τώρα: σε καμία περίπτωση μην τους κάνετε την τιμή. Μην αγοράζετε προϊόντα από Γάλλους παραγωγούς».
Ο ίδιος δε, προειδοποίησε πως, αν καταστεί αναγκαίο, η Άγκυρα θα λάβει απαραίτητα μέτρα.
Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, κατά του Ισλάμ, απειλούν την εθνική ασφάλεια.
«Θεωρούμε τις αντι-ισλαμικές προσβολές και τη ρατσιστική τρομοκρατία ως απειλή στην εθνική μας ασφάλεια και από αυτό θα πορευτούμε όταν θα ετοιμάσουμε τα σχέδιά μας» τόνισε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια διαγγέλματος στην Άγκυρα.
Επιπλέον, ο Ερντογάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει την «εκστρατεία μίσους» του Γάλλου Προέδρου και να «προστατεύσει τους μουσουλμάνους στη Γαλλία που διώκονται για την πίστη τους».
«Εσύ [Γαλλία] είσαι πράγματι μέρος του Ναζισμού. Ο άνθρωπος που βρίσκεται στο πηδάλιο της Γαλλίας και χρήζει ψυχιατρικής θεραπείας έχει αρχίσει να ενθαρρύνει επιθέσεις κατά μουσουλμάνων».
Πηγή: Sputniknews