Η Μπαρτσελόνα αρνήθηκε χορηγία από τη Σαουδική Αραβία αξίας 100 εκ. ευρώ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 7 Νοεμβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Η αναζήτηση νέων εσόδων από την Μπαρτσελόνα συνεχίζεται, στο πλαίσιο της απελπιστικής οικονομικής και αθλητικής κατάσταση μεταξύ του «κόκκινου» των 481 εκ. ευρώ χρέους και των αποτελεσμάτων στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία αναζητά νέο χορηγό φανέλας, καθώς η τρέχουσα συνεργασία με τη Rakuten λήγει το 2022.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η Marca, τα κριτήρια επιλογής του διαδόχου της ιαπωνικής φίρμας στη στολή των «μπλαουγκράνα» δεν είναι μόνο οικονομικά. Στην πραγματικότητα, η Μπαρτσελόνα απέρριψε ετήσια πρόταση χορηγίας 100 εκατομμυρίων ευρώ, που έγινε από επενδυτικό ταμείο το οποίο ανήκει στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.
Αυτός, πάντως, δεν ήταν ο μόνος υποψήφιος που απορρίφθηκε από την καταλανική διοίκηση, αφού αποκλείστηκε επίσης η πρόσβαση σε μια ινδική εταιρεία διαδικτυακής εκπαίδευσης, η οποία είχε βάλει στο τραπέζι 58 εκατομμύρια ευρώ: παρόλο που είχε λάβει την έγκριση του προέδρου Λαπόρτα, στην περίπτωση αυτή το τίμημα θεωρήθηκε πολύ χαμηλό από τα υπόλοιπα στελέχη.
Τέλος, ούτε μια εταιρεία κρυπτονομισμάτων κατάφερε να κάνει κάτι, παρότι παρουσίασε προσφορά 70 εκατομμυρίων ευρώ. Η άρνηση, εν προκειμένω, οφειλόταν στο γεγονός ότι η διοίκηση του συλλόγου θεωρεί τα ψηφιακά νομίσματα μια αβέβαιη και όχι πολύ διαφανή αγορά. Η έρευνα της Μπαρτσελόνα, λοιπόν, συνεχίζεται…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ