36.2 C
Athens
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήOIKONOMIAΜια Ηπειρώτισσα στην Astir Marina. Εγκαίνια της πολυτελούς μαρίνας . Ποιό το...

Μια Ηπειρώτισσα στην Astir Marina. Εγκαίνια της πολυτελούς μαρίνας . Ποιό το ετήσιο μίσθωμά της.        

Εγκαίνια για την πολυτελή   Astir Marina στο Λαιμό Βουλιαγμένης έγιναν την περασμένη Τετάρτη παρουσία  του υπουργού Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, που εκπροσωπούσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, του δημάρχου Βούλας, Βάρης,  Βουλιαγμένης  Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και του Abu-Suud Walid, co-CEO της AGC Equity Partners, η οποία επένδυσε στον Αστέρα Βουλιαγμένης και την Astir Marina. Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του  Four Seasons Astir Πέννυ Ζαγλαριδου.

Σύμβαση παραχώρησης για 40 χρόνια

Η εταιρεία ειδικού σκοπού Μαρίνα Βουλιαγμένης Μονοπρόσωπη ΑΞΕ που διαχειρίζεται την Astir Marina, έχει συσταθεί το 2012 και  διαχειρίζεται την ξενοδοχειακή  μονάδα Four Seasons Astir Palace  και την παραλία του Αστέρα. Η εν λόγω εταιρεία έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρησης της Μαρίνας με την ΕΤΑΔ για 40 χρόνια με συνολικό μίσθωμα 43 εκατομμύρια ευρώ για όλο το χρονικό διάστημα της σύμβασης. Το ετήσιο μίσθωμα δηλαδή ανέρχεται λίγο περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μια Ηπειρώτισσα στην Astir Marina. Εγκαίνια της πολυτελούς μαρίνας . Ποιό το ετήσιο μίσθωμά της.
Μια Ηπειρώτισσα στην Astir Marina. Εγκαίνια της πολυτελούς μαρίνας . Ποιό το ετήσιο μίσθωμά της.

Πολυτελή καταστήματα για τα σκάφη και τους επισκέπτες.

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια μαρίνα άρτια τεχνικά σύγχρονων προδιαγραφών. Παράλληλα προσφέρει στα σκάφη που ελλιμενίζονται αλλά  και στους επισκέπτες της μαρίνας την πρόσβαση σε καταστήματα πολυτελών οίκων του εξωτερικού αλλά και κάποιων εγχώριων.   Dolce & Gabbana Casa με είδη διακόσμησης σπιτιού , Off-White, Zeus + Dione, Gucci, Bottega Veneta, Yves Saint Laurent, Louis Vuitton, Loro Piana και Dior είναι μερικά.  Επίσης το κατάστημα οπτικών  Alos Eyewear,  και το μεσιτικό γραφείο Revithis Real Estate . Φημολογείται ότι θα είναι  το κοσμηματοπωλείο Karkalis .
Αναφέρουμε την “Ηπειρώτισσα” της Βάρης, εταιρεία delicatessen , που θα προμηθεύει τα σκάφη. Η  Pasticceria Cova, είναι μια ξεχωριστή περίπτωση με μια “γλυκιά” ιστορία  από  το 1817 που δημιουργήθηκε στο Μιλάνο ενώ  σήμερα  ανήκει  στον όμιλο Louis Vuitton Moet Hennessy.
Μια Ηπειρώτισσα στην Astir Marina. Εγκαίνια της πολυτελούς μαρίνας . Ποιό το ετήσιο μίσθωμά της.
Μια Ηπειρώτισσα στην Astir Marina. Εγκαίνια της πολυτελούς μαρίνας . Ποιό το ετήσιο μίσθωμά της.

Κατά την ομιλία του ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε: “Η Μαρίνα Βουλιαγμένης εκπέμπει το σωστό μήνυμα, αυτό του ποιοτικού τουρισμού. Η επένδυση που ξεπερνάει τα 53 εκατομμύρια ευρώ αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πορεία της Ελλάδας προς τα εμπρός. Το έργο συμβάλλει στην αντιμετώπιση του άτακτου ελλιμενισμού στον όρμο της Βουλιαγμένης και ενισχύει την τοπική οικονομία. Διαθέτει 60 θέσεις ελλιμενισμού και είναι η πιο σύγχρονη και η πιο λειτουργική και καλύτερα εξοπλισμένη μαρίνα σε ολόκληρη Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα. Επίσης, η συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς όπως τον κύριο διαχειριστή των λιμένων του πριγκιπάτου του Μονακό, Ports de Monaco, εξασφαλίζουν την παροχή κορυφαίων υπηρεσιών. Η συνεργασία με διεθνείς κολοσσούς της μόδας – απ’ ό,τι μου ‘χουν πει καθώς και με διεθνώς αναγνωρισμένα εστιατόρια, μπορούν να καταστήσουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα, σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη”.

Το ιστορικό 
Η επένδυση έχει περάσει από διάφορες δικαστικές περιπέτειες με προσφυγές ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα, την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οικοδομικές άδειες για την μελέτη ανακατασκευή της έκτασης από διάφορες  ομάδες της κοινωνία των πολιτών . Βασικό επιχείρημα των εναγόντων ήταν οι  περιβαλλοντικοί όροι, που ισχύουν  στην περιοχή, για την κατασκευή της Μαρίνας. Οι  αιτήσεις ακύρωσης και προσωρινής ανάκλησης απορρίφθηκαν. Στη πιο πρόσφατη αίτηση ακύρωσης, κατά την ακροαματική διαδικασία παραιτήθηκε από την υπόθεση ο ένας αντίδικος και ο δεύτερος δεν παρευρέθη!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ