Με αρνητικό τεστ οι Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 14 Μαΐου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Ο τουρισμός άνοιξε επισήμως, σήμερα (σ.σ. Παρασκευή), στην Ελλάδα, η οποία υποδέχεται επισκέπτες, μεταξύ άλλων, και από τη Γερμανία. Η συγκεκριμένη χώρα, δε, διευκολύνει από την πλευρά της τα ταξίδια για διακοπές.
«Πράσινο φως» για τα ταξίδια για διακοπές, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, έχει ανάψει η Γερμανία, καθώς το θέμα καλύπτει, με ρεπορτάζ, ο γερμανικός Τύπος.
«Ενα αρνητικό τεστ αρκεί για να επιστρέψεις στη Γερμανία από χώρες με λιγότερα από 200 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Ανάμεσά τους 18 από τις χώρες της ΕΕ, όπως Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Αυστρία» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η «Suddeutsche Zeitung», σε άρθρο της με τίτλο «Το Βερολίνο διευκολύνει τα ταξίδια για διακοπές».
Συνεπώς, οι πολίτες της Γερμανίας, όταν επιστρέφουν από διακοπές στη χώρα, δεν τίθενται σε καραντίνα.
«Δεκαήμερη καραντίνα εξακολουθεί να ισχύει για όσους επιστρέφουν από την Τουρκία, την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Τυνησία διότι αυτές θεωρούνται ακόμα χώρες υψηλού ρίσκου» σύμφωνα, πάντως, με την εφημερίδα.
«Λίγες μέρες πριν τις σχολικές διακοπές της Πεντηκοστής, η γερμανική κυβέρνηση χαλαρώνει τους περιορισμούς για τα ταξίδια. Από χθες όσοι τουρίστες επιστρέφουν από συγκεκριμένες χώρες αρκεί να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού για να αποφύγουν την υποχρεωτική καραντίνα που εξακολουθεί να ισχύει. Oσοι μάλιστα έχουν αναρρώσει από κορονοϊό ή έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου απολαμβάνουν ακόμα περισσότερες ελευθερίες» γράφει η εφημερίδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Deutsche Welle».
Εν τω μεταξύ, σε άλλο άρθρο με τίτλο «Πού είναι εφικτές διακοπές» η SZ γράφει: «Η Ελλάδα έχει καταργήσει ήδη την υποχρεωτική καραντίνα για τους τουρίστες», συμπληρώνοντας ότι «η Ιταλία ακολουθεί στις 15 Μαΐου και η Αυστρία στις 19 του μηνός».
«Ως εισιτήριο αρκεί ένα αρνητικό τεστ. Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι, όσοι ανάρρωσαν από το κορονοϊό, καθώς και τα μικρά παιδιά».
Πηγή Sputniknews.gr