21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΠερισσότεροι από 36.000 διαδραστικούς πίνακες σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Περισσότεροι από 36.000 διαδραστικούς πίνακες σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί το 7ο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων, το οποίο έχει εξοπλιστεί με τους νέους διαδραστικούς πίνακες διδασκαλίας. Ο πρωθυπουργός πέρασε από τις σχολικές αίθουσες και συνομίλησε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, ενώ παρακολούθησε το διαδραστικό σύστημα μάθησης στην πέμπτη τάξη του σχολείου.

Η δασκάλα του τμήματος Ε1, Ευαγγελία Ζαρζαρή με τις μαθήτριες και τους μαθητές παρουσίασαν τη χρήση του διαδραστικού πίνακα στα μαθήματα της Ιστορίας, των Μαθηματικών και της Φυσικής, μέσω τρισδιάστατων απεικονίσεων, διαδράσεων, ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής και πολλών άλλων λειτουργιών και εργαλείων που προσφέρει ο πίνακας.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομιλώντας με τους εκπαιδευτικούς δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον νέο τρόπο διδασκαλίας. «Μία από τις κεντρικές μας προτεραιότητες είναι να σας δώσουμε παραπάνω ευελιξία να διαμορφώνετε εσείς στον τρόπο με τον οποίο θέλετε να διδάξετε τα παιδιά, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που σας δίνουμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «η μεγάλη ευκαιρία που προσφέρεται είναι ακριβώς να ανακαλύψετε όλες τις δυνατότητες αυτού του καινούριου εργαλείου».

«Όταν βρίσκουμε ενδιαφέρουσες προτάσεις θα πρέπει στη συνέχεια να μπορούμε αυτές με τη σειρά μας να τις επεκτείνουμε και σε άλλα σχολεία. Είμαι ενθουσιασμένος, πρέπει να σας πω, από αυτό το οποίο βλέπω», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα γιατί βλέπουμε στην πράξη το νέο ψηφιακό σχολείο. Πλάι στον παραδοσιακό πίνακα έχουμε ένα νέο ψηφιακό παράθυρο διδασκαλίας το οποίο ανοίγει πάρα πολλές, νέες δυνατότητες στα παιδιά», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά θα εγκατασταθούν περισσότεροι από 36.000 διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα τμήματα Ε΄ και Στ΄ δημοτικού, γυμνασίων και λυκείων. Το έργο των διαδραστικών πινάκων χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και έχει προϋπολογισμό 150.000.000 ευρώ. Οι εκπαιδευτικοί θα υποστηριχθούν μέσω νέου ψηφιακού και διαδραστικού εκπαιδευτικού περιεχομένου για τους διαδραστικούς πίνακες, προγράμματος στοχευμένης επιμόρφωσής τους για την αξιοποίηση των διαδραστικών συστημάτων μάθησης στην εκπαιδευτική διαδικασία και από Μηχανισμό υποστήριξης με εξειδικευμένο «helpdesk».

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο 7ο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός αρμόδια για Θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Ζέττα Μακρή, ο διευθυντής του σχολείου Αναστάσιος Αθανασόπουλος, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας Ιωάννης Κάπος και ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού Σταύρος Τσίρμπας.

 

Ν. Κεραμέως: Νέα εποχή για το εκπαιδευτικό μας σύστημα

Οι πρώτοι από τους 36.000 και πλέον διαδραστικούς πίνακες άρχισαν να παραδίδονται στα σχολεία της επικράτειας από σήμερα, αρχής γενομένης από το 7ο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων, όπου μάλιστα παρευρέθησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, και η υφυπουργός Ζέττα Μακρή.

Μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης Δημοτικού, μαζί με τη δασκάλα τους εξερεύνησαν τις δυνατότητες που προσφέρει ο νέος τεχνολογικός εξοπλισμός και είχαν την ευκαιρία να κάνουν μία επίδειξη στους επίτιμους προσκεκλημένους τους: περιηγήθηκαν μέσα από τρισδιάστατη απεικόνιση σε κτίρια της ρωμαϊκής εποχής και έλυσαν διαδραστικές ασκήσεις ιστορίας, μαθηματικών και φυσικής.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο αυτό ψηφιακό εργαλείο και στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές. «Δίνουμε δυνατότητα και στους εκπαιδευτικούς να διαμορφώνουν το μάθημά τους και στα παιδιά να συμμετέχουν περισσότερο», σημείωσε.

Επεσήμανε, δε, τη σημασία του ότι τα χρήματα που χρηματοδότησαν την παροχή αυτού του εξοπλισμού είναι ευρωπαϊκά, από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Χαίρομαι γιατί πιάνουν τόπο και γρήγορα», είπε.

Για μία «νέα εποχή για το εκπαιδευτικό μας σύστημα» έκανε λόγο η κα. Κεραμέως από την πλευρά της. «Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελλόριζο, τα παιδιά μας αποκτούν νέες δυνατότητες. Ένα νέο, ψηφιακό εργαλείο, ένα νέο συναρπαστικό ψηφιακό παράθυρο διδασκαλίας και μάθησης ανοίγεται για κάθε μαθήτρια και κάθε μαθητή. Με οδηγούς τους πολύτιμους εκπαιδευτικούς μας, τα παιδιά μας αποκτούν τις γνώσεις και τις δεξιότητες του 21ου αιώνα», ανέφερε η υπουργός.

Συνολικά, 36.000 διαδραστικά συστήματα θα παραδοθούν στα σχολεία της χώρας, σε όλα τα τμήματα λυκείων, γυμνασίων, Έ και Στ’ δημοτικού, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που προχωρά το υπουργείο Παιδείας. Όπως ανέφερε η κα. Κεραμέως, τα 6.000 συστήματα θα έχουν παραδοθεί μέχρι τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ενώ το σύνολο των 36.000 συστημάτων θα έχει εγκατασταθεί έως το 2024. Τα διαδραστικά συστήματα στοχεύουν στο να ενισχύσουν τη μαθητοκεντρική προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ανάδειξη της συνεργατικής μάθησης.

Το έργο με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων μάθησης» εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης. Η επένδυση αξιοποιεί κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU, με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι, στο ίδιο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, την προηγούμενη εβδομάδα άρχισαν οι παραδόσεις περισσότερων από 177.000 σετ ρομποτικής σε όλα τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια της Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ