Ξεκινούν αεροδιακομιδές ασθενών με COVID-19 από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 26 Νοέμβριος 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με COVID-19 θα πραγματοποιηθεί από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα.
Αεροσκάφος C-130 θα μεταφέρει ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τρεις ασθενείς από τη Δράμα θα μεταφερθούν με ειδική πτήση από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καβάλας και μέσα σε ειδικές κάψουλες σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο 76χρονους και ένα 75χρονο που νοσούν βαριά.
Οι ασθενείς θα μεταφερθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων αναφοράς «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία και «Αττικόν» στην πρωτεύουσα.
Σημειώνεται πως το σύστημα υγείας της Βόρειας Ελλάδας ασφυκτιά με τον αριθμό των διασωληνωμένων να παραμένει στο «κόκκινο» και τις κλίνες ΜΕΘ να είναι δυσεύρετες.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στο νοσοκομείο της Δράμας υπήρχε τις τελευταίες ημέρες μεγάλη πίεση.
Τα προβλήματα δε, με τη διάθεση οξυγόνου κατέστησαν αναγκαία τη μεταφορά των τριών αυτών ανθρώπων καθώς η κατάσταση της υγείας τους είναι σοβαρή.
Νωρίτερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος προειδοποίησε για την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων καθώς αν συνεχιστεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν θα υπάρχουν πλέον διαθέσιμα κρεβάτια και θα πεθαίνει κόσμος με απλά νοσήματα.
«Οι αριθμοί εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα σε πολύ μικρό χρόνο και γίνεται αντιληπτός κι ένας άλλος κίνδυνος. Αν όλες οι κλίνες νοσηλείας που διαθέτει η χώρα μας, καταληφθούν με ασθενείς που πάσχουν από κορονοϊό, τότε ασθενείς που πάσχουν από άλλα, απλά πράγματα θα βρίσκονται προ αδιεξόδου αδικαιολόγητα. Θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα έχει σκωληκοειδίτιδα και η οποία θεραπεύεται απόλυτα και θα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μπορεί να χάνονται άνθρωποι από άλλα, απλά νοσήματα» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Πηγή: Sputniknews