Ξεκινάει η δίκη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου τρία χρόνια μετά τον θάνατό του

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 19 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Ξεκινάει η δίκη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου την Τετάρτη. Όσα αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία.
Αύριο, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, ξεκινάει η δίκη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα, που έχει αιτηθεί να συμμετέχει ως επίσημη παρατηρήτρια της δίκης καθ’ όλη τη διαδικασία, «τρία χρόνια μετά, η απόδοση δικαιοσύνης εκκρεμεί».
«Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ακτιβιστής, drag-queen, και υπερασπιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και των οροθετικών ανθρώπων. Έχασε τη ζωή του τον Σεπτέμβριο του 2018 έπειτα από εξαιρετικά βίαιη επίθεση που δέχτηκε αφού μπήκε σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ομόνοιας και παγιδεύτηκε μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατό του, ο Ζακ πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από τα πολλαπλά τραύματα που υπέστη» αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα στη σελίδα της Αμνηστίας.
Έπειτα, συμπληρώνεται πως η Διεθνής Αμνηστία από τον Ιανουάριο του 2020, έχει συγκεντρώσει και έχει δώσει στο «φως» περισσότερες από 101.000 υπογραφές ανθρώπων από όλον τον κόσμο, που ζητούν εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης και απόδοση δικαιοσύνης στο θύμα και την οικογένειά του.
Πηγή Sputniknews.gr