Ξεκινά ο μαζικός εμβολιασμός στη Ρωσία με εντολή Πούτιν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 13 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Τους μαζικούς εμβολιασμούς, από την επόμενη εβδομάδα, για όλους τους Ρώσους πολίτες, διέταξε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Ρώσος Πρόεδρος, ήδη από τις αρχές του χρόνου, απηύθυνε το συγκεκριμένο αίτημα στην αναπληρώτρια πρωθυπουργό, υπεύθυνη για την Κοινωνική Πολιτική, Τατιάνα Γκολίκοβα.
Σύμφωνα με την ίδια, ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν. Πριν δύο εβδομάδες η Ρωσία ξεκίνησε μαζικούς εμβολιασμούς στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, με στόχο τον εμβολιασμό τουλάχιστον 400.000 μελών.
Η Ρωσία καταχώρησε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το Sputnik V, στις 11 Αυγούστου. Αναπτύχθηκε μέσω της συνεργασίας του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια και του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων.
Ο Ρώσος Πρόεδρος ερωτήθηκε πριν λίγες ημέρες για το εάν εξετάζεται να δοθεί κάποιο πιστοποιητικό σε όλους όσοι εμβολιαστούν στη χώρα.
«Θα μπορούσαμε να το σκεφτούμε» τόνισε ο Πούτιν, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως «ακόμη και όσοι εμβολιάζονται, όμως, μπορεί να είναι φορείς του ιού».
«Θα πρέπει να διερευνηθεί το εάν η ανοσία θα αποτρέψει την περαιτέρω διασπορά του ιού».
Είχε δε εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού «το συντομότερο δυνατόν».
«Είμαι μεγαλύτερος από την ηλικία που συνίσταται, αλλά θα κάνω το εμβόλιο το συντομότερο δυνατόν» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως δεν βλέπει κανέναν λόγο ώστε να μην το κάνει.
Πηγή: Sputniknews