Κρίσιμη η Τετάρτη: Ανακοινώσεις για υπερτοπικές μετακινήσεις, SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας

Η εβδομάδα που η επιστροφή στην κανονικότητα θα έρθει πιο κοντά θα είναι αυτή που αρχίζει από τις 14 Μαΐου, καθώς, ελέω και του ανοίγματος του τουρισμού, αλλάζουν πολλά σε μετακινήσεις και δραστηριότητες.
Πυρετός επικρατεί ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού που θα φέρει αλλαγές στην καθημερινότητα, καθώς δραστηριότητες ανοίγουν και εμπόδια καταργούνται ή γίνονται πιο βατά.
Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην κανονικότητα με τα πρώτα ανοίγματα μετά το Πάσχα, φτάνει στο επόμενο ορόσημό της είναι το Σαββατοκύριακο οπότε εκτός από τον τουρισμό αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας.
Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται και οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Τετάρτη, ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι αρκετοί από τους πολύμηνους περιορισμούς θα αρθούν.
Συγκεκριμένα, για τις υπερτοπικές μετακινήσεις η πιθανότερη ημερομηνία άρσης της απαγόρευσης είναι η 14η Μαΐου. Ετσι, από την Παρασκευή, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται μεταξύ νομών, να μεταβούν στα εξοχικά τους ή να κάνουν την εκδρομή τους ανεμπόδιστα.
Επόμενη απαγόρευση που αίρεται είναι η χρήση SMS στο λιανεμπόριο, η οποία θα έρθει, σύμφωνα και με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, από τις 14 Μαΐου, με αυστηρά μέτρα αλλά και χαλάρωση ως προς τα τετραγωνικά. Ειδικότερα, τα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 50 τ.μ. και όχι 1 ανά 100 τ.μ. που ισχύει έως τώρα, ενώ εξετάζεται περαιτέρω χαλάρωση, δηλαδή 1 άτομο ανά 25 τ.μ. σε μια εβδομάδα ίσως λίγο παρακάτω.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα μετακινηθεί επίσης, δίνοντας περισσότερη ευελιξία στους πολίτες. Το ζήτημα θα απασχολήσει τις ανακοινώσεις της Τετάρτης και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η παράτασή της κατά μία ώρα, δηλαδή τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει απαγόρευση από τη μία τα μεσάνυχτα, εάν η Επιτροπή των Εμπειρογνώμων κάνει σχετική εισήγηση.
Πηγή Sputniknews.gr