Κουφοντίνας: Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα διακοπής της έκτισης ποινής

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 4 Μαρ 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε κάνει απορριπτική προταση στο αίτημα διακοπής/αναστολής της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα, πρόταση που υιοθέτησε και το Δικαστήριο.
Την απόρριψη του αιτήματος της πλευράς Δημήτρη Κουφοντίνα για διακοπή/αναβολή έκτισης της ποινής του για σοβαρούς λόγους υγείας, αποφάσισε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας.
Η εισαγγελέας είχε, προηγουμένως, προτείνει να μην γίνει δεκτό το αίτημα καθώς ο καταδικασμένος τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη» είχε αυτοβούλως έχει περιέλθει στην κατάσταση αυτή, λόγω της απεργίας πείνας και της άρνησης του να σιτιστεί. Μάλιστα, είχε επισημάνει ότι και να αναβληθεί η ποινή του θα μείνει στο νοσοκομείο γιατί η αποκατάσταση θα πάρει πολύ χρόνο ενώ είναι άγνωστο αν θα διακόψει την απεργία πείνας-δίψας καθώς το αίτημα του είναι η μεταγωγή.
Η εισαγγελική πρόταση υιοθετήθηκε από το δικαστήριο, όπως μεταδίδει το lamiareport.gr.
Το αίτημα είχαν καταθέσει η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρντοβικ και ο δικηγόρος Θέμης Σοφός, ενώ στη δίκη κατέθεσε και ο γιατρός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ο οποίος ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι οριακή.
Σημειώνεται ότι ο καταδικασμένος «Λουκάς» της «17 Νοέμβρη» βρίσκεται στην 56η ημέρα απεργίας πείνας και στη 10η ημέρα απεργίας δίψας.
Εξάλλου, έχει κατατεθεί και δεύτερο αίτημα από την πλευρά Κουφοντίνα με το οποίο θα κριθεί η επαναμεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Σκεπτικό είναι πως δεν είναι σύννομη η απόφαση για την κράτησή του στις φυλακές Δομοκού.
Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη ξεκίνησε απεργία αφού βγήκε η απόφαση να μεταχθεί από τις αγροτικές φυλακές της Κασαβέτειας Βόλου, όπου εξέτιε την ποινή του, στις φυλακές Δομοκού. Ο ίδιος διεκδικεί να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα, όπου πέρασε τα 16 από τα 18 χρόνια της κράτησής του, επικαλούμενος τον νόμο 4760/2020 (αρθ.3) παρότι τον χαρακτηρίζει «φωτογραφικό», ισχυριζόμενος ότι στόχος ήταν να διακοπεί η κράτησή του σε αγροτικές φυλακές.
Πηγή Sputniknews.gr