Κοριτσάκι νίκησε τη λευχαιμία και σκοτώθηκε ενώ περπατούσε για το σχολείο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 23 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Μια 11χρονη που είχε καταπολεμήσει γενναία τη λευχαιμία πέθανε τραγικά το 2018 στη Βρετανία όταν χτυπήθηκε από μία ρόδα που βγήκε από τζιπ καθώς περπατούσε προς το σχολείο της. Στην έρευνα σχετικά με το θάνατο της μαθήτριας, Αμέλια Γουντ την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ο δικαστής χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τραγικό και απολύτως αποτρέψιμο» ωστόσο η μικρή πέθανε «ως αποτέλεσμα ατυχήματος».
«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που η έρευνα διήρκησε τρία χρόνια και η Amelia, ένα 11χρονο κορίτσι που περπατούσε για το σχολείο, όπως κάνουν όλα τα παιδιά καθημερινά, σκοτώθηκε και κανείς δεν διώκεται» δήλωσε η μητέρα του κοριτσιού.
Μια διήμερη έρευνα σχετικά με τον τραγικό θάνατό της το οποίο οδηγούσε ο τότε 22χρονος Κάμερον Πέρκινς κατέληξε στο ότι το όχημα του ήταν «αναξιόπιστο» με αποτέλεσμα να προκληθεί και η αποκόλληση της ρόδας. Παράλληλα, ο ελεγκτής του οχήματος κατέληξε στο ότι αυτό δεν είχε εξωτερικό ρουλεμάν τροχού σημειώνοντας επίσης την «σημαντική διαρροή υγρού φρένων από τον μπροστινό μπροστινό τροχό».
Ο 22χρονος οδηγός του οχήματος είχε άδεια οδήγησης μόλις ένα χρόνο και είχε αλλάξει ήδη οκτώ αυτοκίνητα, ενώ σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, ο οποίος εξέτασε το όχημα, οποιοσδήποτε υπεύθυνος οδηγός θα μπορούσε να προβλέψει το δυστύχημα, φροντίζοντας να αποκαταστήσει μία σειρά από βλάβες που εντοπίστηκαν. Σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον η αστυνομία ανέφερε ότι ο οδηγός κατά την στιγμή του ατυχήματος δεν είχε αυξημένη ταχύτητα.
Στο πλαίσιο αυτό, τρία χρόνια μετά το τραγικό συμβάν κανείς δεν διώχθηκε για το τραγικό δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο της 11χρονης.
Πηγή Sputniknews.gr