ΚΙΝΑΛ: Μόνο το σενάριο του Παπανδρέου υπάρχει αυτή τη στιγμή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 14 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Η υποψηφιότητα Β. Κεγκέρογλου δεν έχει την υποστήριξη του μπλοκ «Γεννηματά» και περιπλέκει την ήδη σύνθετη κατάσταση στο ΚΙΝΑΛ, που για την ώρα φαίνεται να περιμένει την επόμενη κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Πυρετός παρασκηνιακών διαβουλεύσεων στο ΚΙΝΑΛ, μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος, με όλα τα σενάρια να παραμένουν μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτό το ρεπορτάζ ανοιχτά.
«Η διαδικασία είναι περίπλοκη» σχολιάζει πηγή από το καραμανλικό στρατόπεδο, που έχει τα μάτια στραμμένα στις εξελίξεις, όπως κάνουν και τα κλιμάκια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας αμφότεροι το χώρο του παλαιού γνωστού ΠΑΣΟΚ, που περνάει κρίση.
«Το μόνο που μπορεί να λεχθεί αυτή τη στιγμή είναι πώς όσα έχουμε αποφασίσει στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή θα υλοποιηθούν μέχρι κεραίας» διαβεβαιώνει το Sputnik ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, αρνούμενος να επιβεβαιώσει ότι το μπλοκ «Γεννηματά» θα θέσει νέο υποψήφιο και ενδεχομένως να είναι και ο ίδιος.
Ερώτημα η στάση Παπανδρέου
«Μόνο το σενάριο του Παπανδρέου υπάρχει αυτή τη στιγμή» προσθέτει εμφατικά, παραπέμποντάς μας στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, οπότε αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού.
Ηδη από εχτές φάνηκε ότι το «γεννηματικό μπλοκ», βρίσκεται εν αναμονή των αποφάσεων του Γιώργου Παπανδρέου, δηλώνοντας προς ώρας ότι δεν υπάρχει πρόθεση να κατεβάσει νέο υποψήφιο.
«Δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνει ο Γιώργος» αναφέρει πηγή από το ΚΙΝΑΛ. «Θα υπάρξει οπωσδήποτε πίεση για νέα υποψηφιότητα. Ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι ο Γιώργος θέλει να εμπλακεί, παρόλες τις πιέσεις» προσθέτει η ίδια πηγή, σε αντίθεση με την καραμανλική, που βλέπει ότι ο Παπανδρέου «θέλει να επιστρέψει, αλλά είναι προσεκτικός, καθώς δεν θα ήθελε να εξευτελιστεί».
Τέσσερις διεκδικητές για την ηγεσία ΚΙΝΑΛ
Στις υποψηφιότητες πάντως των Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδου και Χάρη Καστανίδη, προστέθηκε χτες αυτή του γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος επιδόθηκε τάχιστα στην προσέγγιση βουλευτών και στελεχών της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές (15% των μελών της ΚΕ) για να είναι υποψήφιος.
Ο κ. Κεγκέρογλου θα αποσυρθεί μόνο σε περίπτωση που ο Γ. Παπανδρέου θέσει υποψηφιότητα. Η υποψηφιότητά του πάντως περιπλέκει την ήδη περιπεπλεγμένη κατάσταση και δεν υποστηρίζεται από την ομάδα της κας Γεννηματά.
Η καραμανλική πηγή βρίσκει παρόλα αυτά το σύνολο των υποψηφιοτήτων… light. «Ο Ανδρουλάκης είναι ένα συμπαθητικό παιδί, αλλά πώς θα γίνει πρόεδρος ένας άνθρωπος δεν θα είναι καν στη Βουλή και δεν θα μπορεί να παρεμβαίνει;» αναρωτιέται, εκτιμώντας ότι «αν εκλεγεί ο Λοβέρδος θα κάνει πάρτι o Τσίπρας, καθώς το ΚΙΝΑΛ θα αποτελέσει παράρτημα του Μητσοτάκη».
«Εχουμε δει τόσα πολλά να γίνονται στις εκλογές ανάδειξης ηγεσίας. Εχουμε και τώρα να δούμε πάρα πολλά. Εχουμε δρόμο μπροστά μας» προσβλέπει η ίδια πολύπειρη πηγή.
Ναι μεν όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά, αλλά όλες οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν μαζί με τις 5.000 υπογραφές που απαιτεί το καταστατικό, έως την Παρασκευή, εκτός και αν η ΕΚΑΠ αποφασίσει ομοφώνως μια ολιγοήμερη αναβολή. «Υπάρχει πιθανότητα να παγώσουν οι χρόνοι, λόγω της έκτακτης κατάστασης» μας επισημαίνουν πηγές από το ΚΙΝΑΛ.
«Θα πρέπει να περιμένουμε τη σύγκλιση Κεντρικής Επιτροπής για να ανακοινωθούν οι νέες διαδικασίες και οι νέες υποψηφιότητες» συνοψίζουν. Κοντός ψαλμός αλληλούια.
Ιωάννα Κλεφτόγιαννη- sputniknews.gr