33.8 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚεφαλογιάννης: Μεταρρυθμίσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και αλλαγές στη θητεία

Κεφαλογιάννης: Μεταρρυθμίσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και αλλαγές στη θητεία

Στις μεταρρυθμίσεις του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας στον τομέα της εκπαίδευσης και στις αλλαγές στη στρατιωτική θητεία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε συνέντευξή που παραχωρησε χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό STATUS FM 107.7.

Ειδικότερα:

-Για τις μεταρρυθμίσεις του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας στον τομέα της εκπαίδευσης ο κ. Κεφαλογιάννης υπενθύμισε ότι με τον πρόσφατο νόμο στις “Στρατιωτικές Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων δίνεται η δυνατότητα διοργάνωσης αυτόνομων μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων. Στην ουσία αναβαθμίζονται και εξομοιώνονται με τα υπόλοιπα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Προχωρήσαμε επίσης στην ίδρυση Τμήματος Πληροφορικής στη ΣΣΑΣ, αλλά και Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι τόσο αλματώδης που απαιτεί σύγχρονα στελέχη με γνώσεις και εξειδίκευση που να παρακολουθούν τις εξελίξεις, ώστε και εμείς, ως Πολιτική Ηγεσία από την πλευρά μας, να εκμεταλλευόμαστε την επιστημοσύνη και τις δυνατότητές τους στο μέγιστο βαθμό για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”, πρόσθεσε.

-Για τις αλλαγές στη στρατιωτική θητεία επανέλαβε ότι σκοπός των αλλαγών είναι “αφενός μια πιο στοχευμένη στρατιωτική εκπαίδευση και αφετέρου η παροχή της δυνατότητας απόκτησης δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια της θητείας, οι οποίες θα αξιοποιούνται στη μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία. Βούληση του υπουργείου είναι η επέκταση της λειτουργίας των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης και στους στρατεύσιμους αλλά και η κατάρτιση τους σε ειδικότητες με σημαντική ζήτηση στην αγορά εργασίας, όπως ο χειριστής μηχανημάτων έργου, ο βοηθός αναλυτή εργαστήριου τροφίμων, ο μάγειρας, ο ναυαγοσώστης, ο τεχνίτης τηλεπικοινωνιών, ο βοηθός φαρμακοποιού, ο διασώστης και ο αυτοδύτης”.

-Για τα αιτήματα του δήμου Θεσσαλονίκης που αφορούν την ανανέωση της παραχώρησης χρήσης της έκτασης του Πάρκου Ανθοκομικής και την αποδέσμευση του Στρατοπέδου «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΟΑ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ» για την ανάπλαση της ΔΕΘ επανέλαβε “ότι υπάρχει μια θετική διάθεση να επεκταθεί η χρήση του Πάρκου Ανθοκομικής, προκειμένου να το εκμεταλλευτεί ο δήμος αποδίδοντάς το στους δημότες.

Για τα ΣΟΑ της Αγίας Φωτεινής επανέλαβε ότι “έχουμε ήδη εξασφαλίσει ένα κονδύλι ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών για την κατασκευή νέων ΣΟΑ σε άλλο χώρο εντός του ευρύτερου αστικού ιστού, ενώ διεκδικούμε ένα κονδύλι ύψους περίπου 500.000 ευρώ για την επιδότηση ενοικίου για τις οικογένειες που αυτή τη στιγμή διαμένουν στα ΣΟΑ μέχρι την κατασκευή των νέων ΣΟΑ.

Τέλος σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ανέφερε ότι “σίγουρα ήταν ένα μήνυμα για εμάς, δεδομένου ότι τον πολιτικό στόχο του 33% που είχε θέσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δεν τον πετύχαμε ως κόμμα. Βούληση της κυβέρνησης είναι πιο γρήγορη δουλειά, πιο γρήγορες παρεμβάσεις και τομές. Ταυτόχρονα όμως αποδοκιμάστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Για την πολιτική υγεία του τόπου χρειάζεται μία αντιπολίτευση που προτείνει λύσεις και δεν είναι στείρα. . Στις προηγούμενες εκλογές, οι πολίτες απέδωσαν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» και πήραμε το συγκεκριμένο ποσοστό. Δεν ήταν ποσοστό αλαζονείας, αλλά επιβράβευσης της προσπάθειας που έγινε σε δύσκολες συνθήκες κορονοϊού, ενεργειακών κρίσεων και όχι μόνο. Το ζήτημα δεν είναι αν θα πάμε προς το κέντρο ή προς τα δεξιά – αλλά αν θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Να ξεδιπλώσουμε τον προγραμματισμό μας, όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός και να μπορέσουμε να αποδώσουμε τα μέγιστα στα ζητήματα της καθημερινότητας, στα μεγάλα εθνικά θέματα και στις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την πατρίδα μας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ