Καπραβέλος: Ζητήσαμε επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 13 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

«Η πίεση είναι πάρα πολύ μεγάλη στο ΕΣΥ. Υπάρχει εξουθένωση του προσωπικού. Η μόνη ελπίδα είναι ο έλεγχος της πανδημίας έξω από το νοσοκομείο» τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος.
Την ανησυχία του για τη σημερινή επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, εξέφρασε ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου» για τον επικείμενο χειμώνα, αλλά και για τα περιορισμένα όρια των νοσοκομείων.
«Είμαστε στο 100% της κάλυψης των κλινών ΜΕΘ και 98% της κάλυψης των απλών κλινών» επεσήμανε ο ίδιος, σπεύδοντας να προειδοποιήσει για την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.
«Η πίεση είναι πάρα πολύ μεγάλη» τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Κάνοντας λόγο για «εξουθένωση του προσωπικού», σημείωσε ότι «η μόνη ελπίδα είναι ο έλεγχος της πανδημίας έξω από το νοσοκομείο».
Παράλληλα, ο ίδιος έθεσε επί τάπητος το θέμα επέκτασης της υποχρεωτικότητας τους εμβολιασμού. Όπως έκανε γνωστό, το ζήτημα ετέθη και προς το υπουργείο Υγείας. «Το ζητήσαμε μετ’επιτάσεως» από την υφυπουργό υγείας Μίνα Γκάγκα, όπως είπε.
«Μείωση της πίεσης στο σύστημα υγείας σημαίνει αύξηση των εμβολιασμών και επέκταση της υποχρεωτικότητας σε διάφορες κατηγορίες και δραστηριότητες» επεσήμανε.
Ο κ. Καπραβάλος προειδοποίησε για έναν πολύ δύσκολο, «τραγικό» χειμώνα, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη κινητικότητα, αλλά ούτε και «πανηγυρισμοί για το τέλος της πανδημίας».
«Πρέπει περίπου 1.000.000 συνάνθρωποί μας να εμβολιαστούν, γιατί ο χειμώνας θα είναι τραγικός» τόνισε.
Πηγή Sputniknews.gr