Γυναίκα καταγγέλλει πως δεν προσελήφθη σε δουλειά γιατί δεν είχε κάνει το εμβόλιο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 18 Ιουνίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Καταγγελία γυναίκας πως δεν προσελήφθη καθώς δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
Πολίτης καταγγέλλει δημοσίως πως δεν προσελήφθη σε επιχείρηση καθώς δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κρονοϊού.
Η κα Ανδριάνα – έδωσε μόνο το μικρό της όνομα – μίλησε στο Mega και σημείωσε πως ενώ ήταν στην τελευταία φάση πριν από την πρόσληψή της από γνωστό πλαστικό χειρούργο, ρωτήθηκε για το εάν έχει κάνει το εμβόλιο.
Εκείνη απάντησε αρνητικά και σημείωσε πως δεν προτίθεται να το κάνει προ το παρόν και τότε της ανακοινώθηκε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η πρόσληψη.
«Έχω δυνατό βιογραφικό. Μόλις είπα ότι δεν έχω εμβολιαστεί μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσει η πρόσληψη» σημείωσε και ανέφερε πως δεν ρωτήθηκε για τους λόγους που δεν έχει κάνει το εμβόλιο.
Ξεκαθάρισε πως δεν δηλώνει αρνήτρια, αλλά έχει σοβαρές αλλεργίες και δεν το έχει κάνει ακόμη, αλλά μπορεί να το κάνει στο μέλλον.
Ερωτώμενη για το εάν ήταν σίγουρη η πρόσληψή της στη θέση, σημείωσε πως είχε ήδη πάει για εκπαίδευση μερικές μέρες.
Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, που βρέθηκε στον ίδιο σταθμό, σημείωσε πως κατά την πρόσληψη ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να ρωτήσει κάτι τέτοιο, ενώ επεσήμανε πως και ο υποψήφιος εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να μην απαντήσει.
«Η κ. Αντριάννα έχει δίκιο, αλλά και ο γιατρός έχει δικαίωμα να μην την προσλάβει» συμπλήρωσε.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε πως «αλλεργικός είναι ο μισός πληθυσμός που έχει εμβολιαστεί. Η κυρία να επικοινωνήσει με τον οικογενειακό της γιατρό και εκεί θα αποφασιστεί αν θα εμβολιαστεί ή όχι. Γιατί αλλεργικός δεν σημαίνει ότι δεν εμβολιάζεσαι».
Πηγή Sputniknews.gr