Για στρατηγική τύφλωση κατηγορεί ο Ερντογάν την Ευρώπη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 23 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Μία νέα σελίδα με την Ευρωπαϊκή Ενωση θέλει να ανοίξει η Τουρκία, όπως επανέλαβε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος – όμως – κατήγγειλε πως υπάρχουν «διπλά στάνταρ» όσον αφορά στην Αγκυρα, τόσο από την Ενωση όσο και από τις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως νωρίτερα, εντός του Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκαν κυρώσεις κατά της Τουρκίας από την Ουάσιγκτον σχετικά με την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, ενώ η ΕΕ προειδοποίησε να προχωρήσει σε ανάλογες αποφάσεις αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η Αγκυρα έχει τονίσει πως εξετάζει αντίποινα, αναφορικά με τις αμερικανικές κυρώσεις, τις οποίες έχει χαρακτηρίσει παράνομες.
«Υπάρχουν διπλά στάνταρ τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και για τους S-400. Θέλουμε η ΕΕ να απαλλαγεί από τη στρατηγική τύφλωση που την μαστίζει το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Ακάρ: «Λάθος οι κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400, οι ΗΠΑ να αναθεωρήσουν»
Μήνυμα προς τις ΗΠΑ απέστειλε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ζητώντας από την Ουάσιγκτον να αναθεωρήσει την απόφασή της να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Αγκυρας για την αγορά του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400.
«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μετριάσουμε τη ζημιά που θα προκληθεί από τις κυρώσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ακάρ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV.
Οπως είπε, απευθυνόμενος στις ΗΠΑ, «αυτή η εσφαλμένη απόφαση πρέπει να αποσυρθεί το συντομότερο δυνατό». «Αναμένουμε να διορθωθεί η απόφαση» ξεκαθάρισε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας.
Πηγή: Sputniknews