Για 18 μήνες θα πληρώσουμε 301 βουλευτές!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 27 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Συνέβη και αυτό στην Ελληνική Δημοκρατία. Και μάλλον φαίνεται να πέρασε στα ψιλά των περισσότερων ειδησεογραφικών sites.
Σύμφωνα με το newsbeast.gr  ο ελληνικός λαός για τους τελευταίους 18 μήνες (από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020) θα πληρώσει 301 βουλευτές. Γιατί; Mετά την απόφαση του Εκλογοδικείου που δικαίωσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από τις 13 Ιανουαρίου  αποτελεί και πάλι μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, καταλαμβάνοντας  τη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου.
Ο πρώην υπουργός έχει τώρα το δικαίωμα να διεκδικήσει και βουλευτική αποζημίωση για το χρονικό διάστημα των 18 μηνών που έμεινε εκτός Κοινοβουλίου, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου τον ανακηρύσσει βουλευτή από την πρώτη ημέρα των εκλογών και όχι από χθες.
Από την άλλη πλευρά ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν υποχρεούται να επιστρέψει τους μισθούς που έλαβε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και δε θα κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
Ο κ. Κουρουμπλής, αμέσως μετά την εκλογική αναμέτρηση είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων έναντι του συνυποψηφίου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας, Θανάση Παπαχριστόπουλου. Πράγματι, το εκλογοδικείο μετά από επανακαταμέτρηση έκρινε ότι ο κ. Κουρουμπλής είχε λάβει τελικά 226 ψήφους παραπάνω από τον συνυποψήφιό του.
Πηγή: newsbeast.gr