Η Γερμανία μπλοκάρει το Facebook στους αρνητές του κορονοϊού

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Λογαριασμοί του κινήματος “Querdenken”, που τάσσεται κατά του κορονοϊού, αποκλείστηκαν από το Facebook και το Instagram, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.
Το Facebook, όπως έγινε γνωστό, απέκλεισε λογαριασμούς δικτύου που σχετίζονται με το γερμανικό κίνημα «Querdenken» («Ελεύθερα Σκεπτόμενοι»), που τάσσεται κατά του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του Facebook επισημαίνεται: «Καταργήσαμε λογαριασμούς στο Facebook και στο Instagram, αλλά και σελίδες και ομάδες που συμμετείχαν σε μια συντονισμένη προσπάθεια να παραβιάσουν επανειλημμένα τις πολιτικές μας, συμπεριλαμβανομένης της διάδοσης επικίνδυνης παραπληροφόρησης για την υγεία, για τη ρητορική μίσους και για την υποκίνηση βίας. Αποκλείσαμε, επίσης, την πρόσβαση των διακομιστών τους στους δικούς μας. Αυτό το δίκτυο διευθύνεται από άτομα που σχετίζονται με το γερμανικό κίνημα “Querdenken”, το οποίο σχετίζεται με τη βία και τις συντονισμένες κοινωνικές αναταραχές στην πραγματική ζωή».
Ακόμα, το Facebook αναφέρει ότι αν και προηγουμένως η εταιρεία είχε επικεντρώσει τις προσπάθειές της στον εντοπισμό περιπτώσεων «κρυφής επιρροής» προκειμένου να χειραγωγηθούν χρήστες χρησιμοποιώντας ψεύτικους λογαριασμούς, τώρα παρακολουθεί και αποκλείει λογαριασμούς ή πληροφορίες από πραγματικούς χρήστες που εμπλέκονται στη διάδοση των πληροφοριών και ενδεχομένως αυτές να οδηγήσουν σε κοινωνική ένταση.
Έτσι, το πρώτο παράδειγμα αυτού ήταν ο αποκλεισμός λογαριασμών που σχετίζονται με μέλη του κινήματος αντιφρονούντων σχετικά με τη νόσο COVID-19 στη Γερμανία.
Τι είναι το κίνημα «Querdenken»


Με φόντο τους περιορισμούς που εισήχθησαν από τις γερμανικές Αρχές για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, εμφανίστηκε το 2020 το κίνημα «Querdenken».
Έτσι, μέλη του κινήματος οργάνωσαν πολυάριθμες διαμαρτυρίες, συχνά παραβιάζοντας τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.
Ορισμένοι χρήστες αρνούνται τον κίνδυνο του κορονοϊού και δεν λαμβάνουν μέτρα προστασίας, θεωρώντας τα ως παραβίαση των δικαιωμάτων τους.
Πάντως, τον Απρίλιο του 2021, έγινε γνωστό ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας του Γερμανικού Συντάγματος είχε αναλάβει το κίνημα «Querdenken», ωστόσο, τα μέλη του πραγματοποιούν τακτικά διάφορες ενέργειες.
Πηγή Sputniknews.gr