Ειδικό μενού που θα συνδυάζει ελληνική και ιταλική γαστρονομία και θα διαμορφωθεί μέσα από μία διαδικασία γευσιγνωσίας με τη συμμετοχή του επιβατικού κοινού, με στόχο οι νοστιμότερες επιλογές να ενταχθούν στο μενού του νέου υπερσύγχρονου ETR (υπερταχεία) για Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, τα προϊόντα θα προέρχονται από μικρές μονάδες παραγωγής της Νοτίου Ιταλίας και της Ελλάδας και θα προσφέρονται στο επιβατικό κοινό των ETR, όπως επίσης και στις VIP αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στη σειρά πακέτων γευσιγνωσίας που προβλέπονται για την πρώτη φάση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα είναι προσφορά της εταιρείας Qualira. Οι πρώτες ελληνο-ιταλικές γαστρονομικές γευσιγνωσίες θα λάβουν χώρα τον Ιούνιο, ενώ η τελική επιλογή, σε συνεννόηση με την υπηρεσίας.