Γάμοι με 300 καλεσμένους, μουσική αλλά χωρίς χορό από 1η Ιουλίου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 11 Ιουνίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Για τις νέες ανάσες ελευθερίας μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης. Μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην αλλαγή του ωραρίου στην απαγόρευση κυκλοφορίας, στην επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, αλλά και στην αύξηση των αριθμών καλεσμένων σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.
«Τηρούμε τα μέτρα και τους κανόνες, μπορεί το ωράριο να πηγαίνει μέχρι τη μιάμιση και να επιστρέφει η μουσική, αλλά θα είμαστε καθήμενα» επεσήμανε.
«Το καθετί έχει νόημα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 01:30 έως 05:00 λήγει τέλος του μήνα. Αυτή τη στιγμή οι λοιμωξιολόγοι μάς λένε ότι πρέπει να τηρήσουμε αυτό το ωράριο» είπε, ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός.
Όσον αφορά στη μουσική στην εστίαση, τόνισε πως τα καταστήματα θα λειτουργούν όπως και πριν από την επιβολή του μέτρου. «Όπως λειτουργούσαμε πριν με τη μουσική θα λειτουργούμε με τους κανόνες» σημείωσε.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης που βρίσκονται σε στοές, αναφέροντας πως η πρόβλεψη για λειτουργία αφορά όλα όσα βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές μόνο με δύο εισόδους.
Όσον αφορά, τέλος, στο πλαφόν καλεσμένων στις δεξιώσεις τόνισε πως «από 1ης Ιουλίου οι λοιμωξιολόγοι έκριναν ότι μπορούμε να πάμε στα 300 άτομα και πάντοτε με μέτρα και κανόνες, με ροτόντες των 8 ατόμων».
Ξεκαθάρισε, δε, πως οι καλεσμένοι θα ψυχαγωγούνται με μουσική, αλλά δεν θα μπορούν να χορεύουν.
Πηγή: Sputniknews