11 C
Athens
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑΓ. Οικονόμου: Μέχρι τώρα, χωρίς την απαιτούμενη τεκμηρίωση το δημοσίευμα για τις...

Γ. Οικονόμου: Μέχρι τώρα, χωρίς την απαιτούμενη τεκμηρίωση το δημοσίευμα για τις υποκλοπές

Mε το θέμα των παρακολουθήσεων από τα κακόβουλα λογισμικά που βρίσκεται στην επικαιρότητα
ασχολήθηκε εκτενώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Μίλησε για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento επισημαίνοντας ότι παρουσίασε ισχυρισμούς περί παρακολούθησης σειράς πολιτικών και μη πολιτικών προσώπων χωρίς την απαιτούμενη μέχρι τώρα τεκμηρίωση. «Όσα αναφέρονται παρότι πλεονάζουν οι αφηγήσεις κι απουσιάζουν τα στοιχεία, οφείλουν και θα διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και από την ελληνική Δικαιοσύνη». Υπογράμμισε ότι αν όσα αναφέρονται αποδειχθούν θα πρέπει να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες σε κάθε επίπεδο και να διωχθούν όσοι παρανόμησαν κι όσοι στράφηκαν εναντίον του δημόσιου συμφέροντος. Το ίδιο θα συμβεί κι αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί αυτοί προς εκείνους που σπέρνουν αυτές τις διαβολές, είπε.
Πρόσθεσε ότι χρειάζεται να τοποθετηθούμε με νηφαλιότητα τόσο στο ζήτημα των παρακολουθήσεων με τα κακόβουλα λογισμικά όσο και στην επιχειρούμενη εργαλειοποίησή του.
Μίλησε για θεσμικό ατόπημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε ότι για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία μας έθεσε θέμα αξιοπιστίας των εκλογών. «Ο ΣΥΡΙΖΑ με το να υιοθετεί δημοσιεύματα χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση τα οποία δεν έχουν διερευνηθεί από καμία δημόσια αρχή και να προβαίνει σε πολιτικές κρίσεις βασισμένος σε αφηγήσεις αποδεικνύει ότι τρέφεται από συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας κι αποσταθεροποίησης».
Αναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση- Παρακολουθήσεις με κακόβουλα λογισμικά
Η εφημερίδα «Documento» παρουσίασε ισχυρισμούς περί παρακολούθησης σειράς πολιτικών και μη πολιτικών προσώπων, χωρίς την απαιτούμενη, μέχρις ώρας, τεκμηρίωση. Όσα αναφέρονται, παρότι πλεονάζουν οι αφηγήσεις και απουσιάζουν τα στοιχεία, οφείλουν και θα διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και από την ελληνική Δικαιοσύνη. Και έτσι πρέπει να γίνει ώστε να μην μείνει καμιά απολύτως υποψία, ώστε καμιά σκιά να μην αιωρείται στο δημόσιο στίβο. Αν όσα αναφέρονται αποδειχθούν, τότε θα πρέπει να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο. Και να διωχθούν απηνώς όσοι παρανόμησαν και όσοι στράφηκαν εναντίον του δημοσίου συμφέροντος.
Το ίδιο θα συμβεί και αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί αυτοί, προς εκείνους που σπέρνουν αυτές τις διαβολές. Για τις αμφιβολίες που έχουμε για την αξιοπιστία των ισχυρισμών, αλλά και τους σκοπούς του εκδότη της εφημερίδας τοποθετηθήκαμε αναλυτικά και γραπτώς. Και δεν χρειάζεται να επανέλθω στο ζήτημα αυτό. Χρειάζεται, όμως, να τοποθετηθούμε με νηφαλιότητα τόσο στο ζήτημα των παρακολουθήσεων με τα κακόβουλα λογισμικά, όσο και στην επιχειρούμενη εργαλειοποίηση του.
Η πρακτική χρησιμοποίησης κακόβουλων λογισμικών, που δυστυχώς συμβαίνει σε πολλά μέρη του κόσμου, φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα. Γνωστοί κύκλοι που λειτουργούν και τώρα, όπως είχαν λειτουργήσει και στο παρελθόν, σε ένα άλλο θέμα με επίσης παγκόσμια διάσταση, λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, αποδίδουν τη χρήση αυτή στην κυβέρνηση και μάλιστα χωρίς κανένα στοιχείο στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Δεν υπάρχει το οποιοδήποτε τεκμήριο. Επικαλούνται πηγές, οι οποίες υποτίθεται έκαναν τις παράνομες παρακολουθήσεις και μετά αποφάσισαν να διαθέσουν τα στοιχεία των παρακολουθήσεων αυτών σε εκείνους που σήμερα τα παρουσιάζουν. Επίσης, κάτι θυμίζει αυτό με διαφόρους που φόραγαν κουκούλες. Και ταυτόχρονα αφήνονται και υπονοούμενα για την κατοχή συνομιλιών και μηνυμάτων. Αυτή είναι η μια εκδοχή. Γιατί υπάρχει και η χειρότερη εκδοχή όλα αυτά ή μεγάλο μέρος αυτών να είναι κατασκευασμένα.
Θα προχωρήσουμε στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους στην ελληνική Επικράτεια, πράξη που θα καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη, τη μοναδική μέχρι σήμερα χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύει την κυκλοφορία κακόβουλων λογισμικών στην επικράτειά της.
Η ιστορία αυτή και ο τρόπος που εξελίσσεται αφήνει όμως ανοικτά και μια σειρά από άλλα ζητήματα πολιτικού ενδιαφέροντος. Και αυτά θα σχολιάσω, γιατί η ποινική, δικαστική διάσταση είναι αρμοδιότητα συγκεκριμένων αρχών της Πολιτείας, τις οποίες σταθερά απόλυτα εμπιστευόμαστε. Καταρχάς, αυτοί που συγκέντρωσαν το όποιο υλικό από τυχόν παρακολουθήσεις, φαίνεται ότι το διακινούν με συγκεκριμένο τρόπο σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Προφανώς η ιστορία αυτή εργαλειοποιείται ως πολιορκητικός κριός. Συμφέροντα και κέντρα που εμπλέκονται με το χώρο των υποκλοπών ή κατασκευάζουν τέτοια σενάρια. Και στα δύο ενδεχόμενα, η στόχευση είναι σαφής: H στόχευση είναι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, που έχουν διαμορφώσει μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες επάλληλων παγκόσμιων κρίσεων τα τελευταία χρόνια, συνθήκες σταθερότητας και ασφάλειας για την Ελλάδα. Για αυτό άλλωστε αρκετές φορές στο παρελθόν διάφοροι δεν έκρυψαν ότι θα προτιμούσαν μια διαφορετική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση άλλη, πιο βολική, και έναν πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο. Η διερεύνηση από τις αρχές και η απώλεια ψυχραιμίας των κέντρων αυτών θα ξετυλίξει το νήμα πολύ πιο γρήγορα από ό,τι φαντάζεται ακόμα και ο πλέον αισιόδοξος.
Το δεύτερο συμπέρασμα που εξάγεται από τη μεθόδευση της παρουσίασης των ισχυρισμών περί υποκλοπών έχει να κάνει με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που θα περίμενε κανείς, όντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μην φτάσει σε αυτό το έσχατο σημείο ευτέλειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του αρχηγού του μάλιστα, υιοθέτησε τους ισχυρισμούς ασμένως, χωρίς να περιμένει την παρουσίαση των στοιχείων, χωρίς να περιμένει την αξιολόγησή τους από καμιά δημόσια αρχή. Αυτό είναι ένα τραγικό θεσμικό ατόπημα για θεσμικό κόμμα. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Έχοντας στην ουσία προαναγγείλει το περιεχόμενο του «Documento» της Κυριακής -το οποίο είναι εύλογο να υποθέσουμε ότι γνώριζε από καιρό- ο κ. Τσίπρας έθεσε, για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία μας, θέμα αξιοπιστίας των εκλογών!
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με το να υιοθετεί -επαναλαμβάνω- δημοσιεύματα χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση, τα οποία δεν έχουν διερευνηθεί από καμία δημόσια αρχή, και να προβαίνει σε πολιτικές κρίσεις βασισμένος σε αφηγήσεις, αποδεικνύει ότι τρέφεται από συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης. Για να βρει αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης εκλογικής του ήττας, στις εκλογές, δεν διστάζει να ρίξει νερό στο μύλο όσων αμφισβητούν τη δημοκρατική λειτουργία και βάζουν εντός αγκυλών, εντός αμφισβήτησης το σκληρό πυρήνα της Δημοκρατίας μας, τα ιερά και τα όσια του Πολιτεύματός μας: τη λαϊκή ετυμηγορία. Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ενεργό ρόλο στην ιστορία δημοσιοποίησης των ισχυρισμών αυτών, η σπουδή του να γίνει βασιλικότερος του κ. Βαξεβάνη αποδεικνύει ότι είναι ένα κόμμα που λειτουργεί με βάση το δόγμα «γαία πυρί μιχθήτω». Επειδή δεν έχει πολιτική πρόταση για τα μεγάλα και υπαρκτά που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες, προσδοκά μια μεγάλη αναστάτωση, μήπως και αλλάξει η κατάσταση. Και δεν την προσδοκά παθητικά, την πυροδοτεί κιόλας.
Από την προηγούμενη Δευτέρα έχω εξηγήσει ποια γραμμή και γιατί θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τα επαναλάβω. Η τακτική του είναι προβλέψιμη, παρωχημένη και αναποτελεσματική. Όπως και στην ιστορία με την Novartis και άλλες παρόμοιες, προκαλεί θόρυβο μέσω δημοσιογραφικών ομίλων, σηκώνει σκόνη με τα στελέχη του να δημιουργούν καταιγίδα, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως φαίνεται, έχουν επιστρατευθεί ξανά κάποιοι από τους παλιούς πρωταγωνιστές στην υπόθεση Novartis. Απουσιάζουν βέβαια και κάποιοι άλλοι, ενδεχομένως γιατί έχουν άλλα τρεχάματα τελευταία στα Ειδικά Δικαστήρια. Στόχος και πάλι είναι η κατασυκοφάντηση των αντιπάλων του και η πρόκληση αναταραχής, ώστε να κερδίσει πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Όπως και παλιά, έτσι και τώρα η Δικαιοσύνη θα απαντήσει. Η Δικαιοσύνη πάντα απαντά σε ύστερο χρόνο, με ψυχραιμία και στοιχεία, διαλύοντας το αφήγημα της ανωμαλίας του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση. Καλούμε την κοινωνία των υπεύθυνων και σκεπτόμενων πολιτών να αναλογιστεί τι έγινε και τι επιχειρείται να ξαναγίνει στο σκοτάδι. Καλούμε την κοινωνία να αποδοκιμάσει, όπως έκανε μέχρι τώρα, τις μεθοδεύσεις αυτές. Η χώρα μας, η Ελλάδα, ιστορικά, εθνικά και κοινωνικά, δεν έχει την πολυτέλεια διχασμών, δεν έχει την πολυτέλεια ανωμαλίας, ειδικά σε μια τέτοια συγκυρία. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται εθνικές τραγωδίες και η κυβέρνηση θα διασφαλίσει, όπως το έκανε πάντα, ότι δεν θα αφήσει κανέναν να κάνει πράξη τις μεθοδεύσεις αυτές.
Γ. Οικονόμου: Είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι απαιτείται για να θωρακίσουμε την κοινωνία, την πολιτική ζωή, απέναντι σε όσους επιβουλεύονται ανωμαλία χρησιμοποιώντας αυτά τα λογισμικά
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς αν εμμένει στη θέση ότι κανέναν νυν ή πρώην κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει σχέση με διακίνηση ή διασύνδεση με ανθρώπους που διακίνησαν το παράνομο λογισμικό, απάντησε ότι από την πρώτη στιγμή που το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα σε όλη την Ευρώπη, η κυβέρνηση δραστηριοποιήθηκε.
«Η ανεξάρτητη αρχή διαφάνειας διεξήγαγε έλεγχο, η δικαιοσύνη έχει ανοιχτή έρευνα σε εξέλιξη, η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για την καθολική εμπορία κακόβουλων λογισμικών. Καμία δημόσια αρχή, καμία αρχή ασφαλείας δεν έχει προμηθευτεί και δεν χρησιμοποιούσε αυτά τα λογισμικά», ανέφερε και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι απαιτείται για να θωρακίσουμε την κοινωνία, την πολιτική ζωή, απέναντι σε όσους επιβουλεύονται ανωμαλία χρησιμοποιώντας αυτά τα λογισμικά. Πρώτοι θα απαιτήσουμε να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή. Αντίστοιχες αναζητήσεις γίνονται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν έχει βρεθεί απάντηση ούτε στην Ισπανία, ούτε στη Γαλλία, ούτε στην Πολωνία όπου επιχείρησαν ή κατάφεραν να προβούν σε παρακολούθηση δημοσίων προσώπων». Κληθείς να τοποθετηθεί για όσα δήλωσε ο κ. Βρέτζος χθες, απάντησε πως «δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση» και πως «δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος με την ποδοσφαιρική ιδιότητα μπορεί να κάνει τέτοιες εκτιμήσεις χωρίς κανένα στοιχείο».
Μετά από σχετική ερώτηση δήλωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια στο ζήτημα αυτό και σημείωσε πως η εφημερίδα documento κάνει κάποιες αποκαλύψεις χωρίς επαρκείς εξηγήσεις και τεκμηριώσεις. «Επικαλείται κάποιες πηγές και είχαμε και διαδοχικές αναρτήσεις του κ. Βαξεβάνη με υπονοούμενα ότι κάτι μπορεί να υπάρχει. Δεν θα σχολιάσω την τακτική για τη διαχείριση των πηγών. Όταν όμως κάποιος κάνει κάποια αποκάλυψη δεν μπορεί να μην αναλαμβάνει το βάρος της τεκμηρίωσης αυτής της αποκάλυψης και να ζητά να το κάνουν άλλοι αυτό. Όταν κάποιος κάνει αποκάλυψη, αποδίδει κατηγορία, οφείλει να σηκώσει το βάρος της τεκμηρίωσης όσων λέει», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς αν τον προβληματίζει ο ρόλος της ΕΥΠ και το ενδεχόμενο διαρροών, δήλωσε πως δεν μπορεί να κάνει υποθέσεις. «Αν ευσταθούν όλα αυτά και παρακολουθείται ο υπουργός εξωτερικών, μιλάμε για υποθέσεις κατασκοπίας. Κατά τη λογική Σπίρτζη παρακολουθείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αν αυτά ευσταθούν προφανώς προβληματίζουν και βλέποντας το θόρυβο στην υπόλοιπη Ευρώπη, κινητοποιήθηκε η κυβέρνηση θεσμικά – αυτή είναι η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη λάσπη – προκειμένου να βρεθεί άκρη και λύση. Θα το επιδιώξουμε μέχρι τέλους», υπογράμμισε.
Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση ή ο ίδιος θα κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Βαξεβάνη, απάντησε πως «έχουμε επιλέξει να μη κινούμαστε με νομικούς τρόπους και πολιτικά να καυτηριάζουμε τα πράγματα και να αναδεικνύουμε τα ζητήματα».
Ερωτηθείς γιατί έχει επιφυλάξεις αν όλα αυτά ευσταθούν και δεν είναι βέβαιος από τη στιγμή που καμία αρχή δεν αγόρασε κακόβουλα λογισμικά απάντησε «γιατί μπορεί να έγιναν από κάποιον άλλο». Παράλληλα επανέλαβε ότι καμία δημόσια αρχή δεν τα έχει προμηθευτεί και χρησιμοποιήσει και πως αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος άλλος δεν τα έχει χρησιμοποιήσει.
Για το γεγονός ότι σε καμία άλλη χώρα δεν παρακολουθήθηκε πολιτικός αρχηγός, απάντησε πως ούτε στην Ελλάδα παρακολουθήθηκε κανένας πολιτικός αρχηγός με κακόβουλο λογισμικό. Επιπλέον ανέφερε ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια να ταυτιστεί η νόμιμη επισύνδεση με τα κακόβολα λογισμικά. Σε ερώτηση ποια οργανωμένα κέντρα εννοεί ότι κινούνται εναντίον της κυβέρνησης, ο κ. Οικονόμου είπε ότι κανείς δια της λογικής μπορεί να καταλάβει ποιος μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον θα είχε όφελος μια χώρα σαν την Ελλάδα να αποσταθεροποιηθεί. Υπογράμμισε δε ότι σε μια διεθνή καταιγίδα η κυβέρνηση πέτυχε να κρατήσει την Ελλάδα ασφαλή και σταθερή.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως κανένας ομόλογος του πρωθυπουργού δεν του έχει ζητήσει την παραμικρή εξήγηση. Ανέφερε επίσης ότι ενώ κάποιοι προσπαθούν να περάσουν μια εικόνα για τη χώρα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς και ενεργά βοηθά στη διαμόρφωση απαντήσεων για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκοί λαοί. «Υπάρχει ασυμμετρία ανάμεσα σε αυτά που κάποιοι αισθάνονται και σε όσα συμβαίνουν στην πραγματικότητα», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν τα ονόματα που αναφέρονται στη λίστα που δημοσίευσε η εφημερίδα, συμφωνούν με την ανακοίνωσή του για το δημοσίευμα, απάντησε πως υπάρχει επικοινωνία με το σύνολο των υπουργών και των πολιτικών προσώπων. «Όπως προκύπτει και από δημόσιες δηλώσεις τους, ουδείς πιστεύει τον φαιδρό ισχυρισμό ότι ο πρωθυπουργός ήταν εγκέφαλος συστήματος που παρακολουθούσε τους υπουργούς, τις συζύγους τους κλπ ενώ σε κανέναν δεν είναι σε γνώση του τέτοιου είδους περιστατικό», συμπλήρωσε.
Για το απόρρητο και αν ήρθε η ώρα να πάψει η επίκλησή του δήλωσε: «Με βάζετε σε μεγάλο πειρασμό τώρα. Είναι λίγο παράταιρο να υφίσταται κριτική ένα θεσμικά κατοχυρωμένο απόρρητο όπως αυτό για λόγους εθνικής ασφάλειας. Η κυβέρνηση στέκεται σε αυτά που λέει ο νόμος. Από την άλλη σε ένα θέμα στο οποίο αν πράγματι ευσταθεί παρότι δεν υπάρχει κανένα τεκμήριο, μιλάμε για ισχυρισμούς που μπλέκουν διάφορα θέματα και επ’ αυτού περιχαρακώνονται κάποιοι φανατικά γύρω από το δημοσιογραφικό απόρρητο το οποίο είναι ιερό. Το απόρρητο που είναι θεσμικά κατοχυρωμένο για λόγους εθνικής ασφαλείας εύκολα να γίνει φειγ βολάν και από την άλλη ιερό το άλλο απόρρητο και ούτε κουβέντα».
Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση εξακολουθεί να καλύπτει τον κ. Δημητριάδη, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «ο κ. Δημητριάδης παραιτήθηκε για πολύ συγκεκριμένους λόγους και έκτοτε βρίσκεται εκτός κυβέρνησης και οποιασδήποτε κυβερνητικής δραστηριότητας».
Ερωτηθείς αν έχει την ίδια βεβαιότητα για τη δράση του κ. Δημητριάδη όσο ήταν μέλος της κυβέρνησης, απάντησε πως «δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει κανένα στοιχείο στην άλλη κατεύθυνση, ναι». Σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κάτι που να πιστοποιεί το αντίθετο και πως η κυβέρνηση εμπιστεύεται τα θεσμικά όργανα και τη δικαιοσύνη».
Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο κάποιο παράκεντρο στην ΕΥΠ να χρησιμοποιεί κακόβουλα λογισμικά. «Η ελληνική δικαιοσύνη θα τα διερευνήσει όλα. Οφείλει να τα διερευνήσει. Δεν μπορεί στη δημόσια ζωή να αιωρούνται τέτοιες σκιές. Δεν μπορεί να είναι όμηρος η πολιτική ζωή της χώρας με γελοία υπονοούμενα και εκβιασμούς. Δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει αυτό. Η κυβέρνηση τρία χρόνια τώρα, έχει διαχειριστεί δύσκολες κρίσεις και κατάφερε να κρατήσει την κοινωνία και την Ελλάδα όρθια. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει καμία σκιά σε πράγματα που δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία. Ο τρόπος που θα γίνει αυτό είναι μέσω της θεσμικότητας. Δολοφόνους μας έλεγαν στην πανδημία. Με χυδαία hashtag αντιμετώπιζαν αποτρόπαια εγκλήματα. Δουλειά της κυβέρνησης είναι με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να τιμά τη λαϊκή εντολή και θεσμικά αντιμετωπίζει όλα αυτά τα ζητήματα. Σε περίπτωση που υπάρχουν παράνομες πράξεις, οι υπαίτιοι να βρεθούν και να τιμωρηθούν», τόνισε.
Για το δημοσίευμα στην εφημερίδα documento σχετικά με γαλλικό έγγραφο που αφορά τη σύζυγο του πρωθυπουργού απάντησε πως πρόκειται για υπόθεση που έχει κλείσει οριστικά.
Για τη δήλωση του κ. Βαξεβάνη ότι θα καταθέσει εναντίον του μήνυση και αγωγή, απάντησε πως μετά τον κ. Κούλογλου είναι ο δεύτερος. «Πρέπει να υπάρχουν slapps για πολιτικούς και όχι μόνο για δημοσιογράφους. Θα το δούμε», πρόσθεσε.
Κ. Τζ.

Θα προχωρήσουμε στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας παράνομου λογισμικού στην ελληνική Επικράτεια, πράξη που θα καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη, τη μοναδική μέχρι σήμερα χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύει την κυκλοφορία κακόβουλων λογισμικών στην επικράτειά της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ