Φώφη Γεννηματά: «Εφυγε την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 25 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Η πολυετής μάχη της και ο αγώνας των τελευταίων ημερών

Η Φώφη Γεννηματά βρέθηκε αντιμέτωπη με τον καρκίνο για πρώτη φορά το 2008. Εκτοτε, η ίδια έδινε «μάχη», μέχρι και την τελευταία στιγμή, προτού αφήσει την τελευταία της πνοή, σκορπώντας θλίψη.
Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη Δευτέρα, έπειτα από πολυετή «μάχη» με τον καρκίνο και καθώς εδώ και δύο εβδομάδες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με συμπτώματα ατελούς ειλεού.
Η ίδια είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 11 Οκτωβρίου, ενώ τις τελευταίες ώρες, όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία.
«Στις 25 Οκτωβρίου του 2021 και ώρα 12:04 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμό απεβίωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Η Φώφη Γεννηματά βρισκόταν αντιμέτωπη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια, καθώς το 2008 διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού και από τότε είχε υποβληθεί σε αρκετές θεραπείες.


Πριν από δύο εβδομάδες, η ίδια εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» εκτάκτως.
«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης» ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ανακοινώνοντας την απόφασή της να μην συμμετάσχει τελικά στην κούρσα για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής.
Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, οι πληροφορίες που έρχονταν στη δημοσιότητα σχετικά με την πορεία της υγείας της εξέπεμπαν αισιοδοξία, καθώς η κατάστασή της ήταν σταθερή.
Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε ραγδαία και σήμερα κατέληξε.
Η Φώφη Γεννηματά ήταν μητέρα τριών παιδιών, δύο κορών και ενός γιου, και παντρεμένη με τον Ανδρέα Τσούνη.
Η Φώφη Γεννηματά ήταν πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το 2017 και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015.
Η Φώφη Γεννηματά γνώρισε από νωρίς το «πρόσωπο» του καρκίνου, καθώς σε νεαρή ηλικία έχασε τους γονείς της από την επάρατη νόσο.
Ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, έφυγε από τη ζωή το 1994, νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 54 ετών, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα είχε χάσει τη μάχη και η σύζυγός του, Κάκια.
Η Φώφη Γεννηματά έχασε και τους δυο γονείς της από καρκίνο, μέσα σε επτά μήνες.
Η μητέρα της έδινε μάχη για 10 χρόνια, όπως έχει γίνει γνωστό, ενώ ο πατέρας της για δύο χρόνια.
Πηγή Sputniknews.gr