Φώφη Γεννηματά: «Έφυγε» τη παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 25 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, η οποία έφυγε από τη ζωή έπειτα από πολυετή μάχη που έδωσε μέχρι την τελευταία στιγμή με τον καρκίνο, με τον οποίο είχε βρεθεί αντιμέτωπη ήδη σε νεαρή ηλικία, όταν η επάρατη νόσος «χτύπησε» την οικογένειά της.
Η ίδια διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού για πρώτη φορά το 2008.
Έκτοτε, η ίδια είχε υποβληθεί σε αρκετές θεραπείες, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς, έφυγε από τη ζωή το 1994, νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 54 ετών, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα είχε χάσει τη μάχη και η σύζυγός του, Κάκια.
«Για αρκετά χρόνια ζούσα με αυτό το σκεπτικό, ότι κάποια στιγμή θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα» είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της στον ALPHA.
Η μητέρα της έδινε μάχη για 10 χρόνια, όπως έχει γίνει γνωστό, ενώ ο πατέρας της για δύο χρόνια.
«Με επτά μήνες διαφορά “έφυγαν” οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Μόνο αυτό μπορούσε να συμβεί με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν μαζί από δεκατριών χρόνων. Μια ζωή μαζί. Το 1984, όταν αρρώστησε η μητέρα μου, πολύ δύσκολα μπορούσε να πει κανείς τη λέξη “καρκίνος”. Είχε καρκίνο στον μαστό. Ήταν ένα στίγμα για όλη την οικογένεια. Ένας από τους λόγους που επέλεξα να μιλήσω στη συνέχεια, ήταν γιατί έπρεπε αυτό το πράγμα να το σπάσουμε. Δεν τελειώνει η ζωή. Δεν σταματάς να είσαι γυναίκα και πρέπει να συνεχίσεις να ζεις» είχε πει η Φώφη Γεννηματά, περιγράφοντας τις στιγμές που αγωνιούσε δίπλα στους γονείς της αλλά και τη δική της περιπέτεια.
Πηγή Sputniknews.gr