Εστίαση: “Απαγορευτικό” και για ανεμβολίαστα παιδιά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Νέοι περιορισμοί για ανεμβολίαστους πολίτες αφορούν και παιδιά. Τι ισχύει αναλυτικά για τους κλειστούς χώρους της εστίασης.
Ειδικότερα, σε εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στον κλειστό χώρο της επιχείρησης σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.
Το μέτρο, μάλιστα, αφορά και παιδιά και εφήβους, καθώς σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι «υποχρεώσεις περιλαμβάνουν ανηλίκους από 12 ετών και άνω».
Τα μέτρα στην εστίαση
Για να έχουν πρόσβαση στον εσωτερικό χώρο επιχείρησης εστίασης, οι πολίτες θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.
Αναφορικά με τους ανηλίκους 5-11 ετών, χρειάζεται self test του τελευταίου 24ωρου.
Οι ανεμβολίαστοι, πάντως, είναι πλέον αντιμέτωποι και με άλλους περιορισμούς, όπως στην εργασία τους ή σε περίπτωση που θέλουν να ταξιδέψουν.
Ειδικότερα, οι ανεμβολίαστοι πολίτες, προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα πρέπει να πραγματοποιούν ένα ή δύο rapid test την εβδομάδα (ανάλογα με την κατηγορία του επαγγέλματος), αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου (10 ευρώ το τεστ).
Τεστ θα πρέπει να κάνουν και προκειμένου να ταξιδέψουν σε ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ.
Πηγή Sputniknews.gr