Έρευνα-Φωτιά: Ένας στους πέντε Βρετανούς θα ακολουθούσε καριέρα στη βιομηχανία πορνό

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 21 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Το 34% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πορνογραφία είναι αποδεκτό κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας.
Ανάμεικτα συναισθήματα προκάλεσε στη Βρετανία έρευνα, η οποία δείχνει ότι ένας στους πέντε ενήλικες δεν θα απέρριπτε μια καριέρα στην πορνογραφία.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Savanta ComRes, το 32% των ερωτηθέντων μεταξύ 18-35 δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να εργαστούν στη βιομηχανία της πορνογραφίας, όπου οι μισθοί είναι υψηλοί και το περιβάλλον εργασίας ασφαλές.
Ακόμα και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπήκαν στον πειρασμό, καθώς το 8% των 55 και άνω δήλωσαν ότι θα το σκέφτονταν αν οι αποδοχές ήταν υψηλές.
Τα ευρήματα αυτά προκάλεσαν ανησυχία στη βρετανική ΜΚΟ Naked Truth Project, σκοπός της οποίας είναι «να ανοίξει τα μάτια και να ελευθερώσει ζωές από τις επιβλαβείς συνέπειες της πορνογραφίας».
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Ίαν Χέντερσον της οργάνωσης δήλωσε: «Την τελευταία δεκαετία, έχουμε δει ότι η πορνογραφία γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτή στη σύγχρονη κοινωνία. Άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο σε καθημερινή βάση – περιεχόμενο το οποίο έχει αισθητό και καταστροφικό αποτέλεσμα στις σχέσεις, στην ψυχική υγεία και στην αξιοπρέπεια τόσο του κοινού όσο και των εργαζομένων στη βιομηχανία».
Πρόσθεσε ότι είναι ανησυχητικό ότι τόσο πολλοί άνθρωποι είναι ανοιχτοί σε μια καριέρα στην πορνογραφία, ειδικά αφότου καμπάνιες ευαισθητοποίησης -όπως το #Traffickinghub- έχουν δείξει το μέγεθος της βίας και της εκμετάλλευσης στη βιομηχανία αυτή.
Το Traffickinghub είναι ένα παγκόσμιο κίνημα ακτιβιστών, οι οποίοι θέλουν να καταστήσουν την ιστοσελίδα Pornhub «υπεύθυνη για τo γεγονός ότι δίνει δύναμη, διαμοιράζει και βγάζει κέρδος από μαζικά σεξουαλικά εγκλήματα».
Το κίνημα, που ιδρύθηκε το 2020 από τη Laila Mickelwait, ανάγκασε το Pornhub να επιβάλει ελέγχους για την ηλικία των χρηστών του.
Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι το 34% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πορνογραφία είναι αποδεκτό κομμάτι της σύγχρονης κοινωνίας.
Η βιομηχανία της πορνογραφίας έχει κέρδη εκατομμυρίων κάθε χρόνο, ενώ οι μισθοί των πρωταγωνιστών διαφέρουν.
Σύμφωνα με τον Ντέρεκ Χέι, ιδρυτή του LA Direct Models και κορυφαίου ατζέντη στον τομέα της πορνογραφίας, μια γυναίκα ηθοποιός μπορεί να λάβει μέχρι και 932 ευρώ απλά για μια σκηνή. Αντίθετα, οι άντρες βγάζουν έως και 640 για μια σκηνή με γυναίκα.
Πηγή Sputniknews.gr