Έρχεται το edupass.gov.gr- Θα αντικαταστήσει τη σχολική κάρτα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 21 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Αντίστροφη μέτρηση για το edupass.gov.gr που “ενώνει” τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τι αλλάζει.
Η πλατφόρμα edupass.gov.gr έρχεται και θα αντικαταστήσει τη σχολική κάρτα αλλά και το seftesting.gov.gr, που είναι για τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν στη συγκεκριμένη πλατφόρμα τα rapid test, τα self test και τα PCR.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η νέα πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) και θα στοχεύει στον έλεγχο τήρησης των υγειονομικών προϋποθέσεων, ανάλογα με την ιδιότητά τους, για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές, ανεξαρτήτως βαθμίδας
«Στόχος του edupass.gov.gr είναι να συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, στη θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Ως την έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας εξακολουθούν να δηλώνουν αποτελέσματα ελέγχου και να εκδίδουν βεβαιώσεις μέσω του self-testing.gov.gr» τονίζει το υπ. Παιδείας στην ανακοίνωσή του.
Κάθε πότε γίνεται το self test από μαθητές
Φέτος, τα σχολεία λειτουργούν με νέα μέτρα, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά και το πιστοποιητικό νόσησης.
Το πρώτο μπορούν να το έχουν στη διάθεσή τους οι μαθητές από 12 ετών και άνω που έχουν κάνει το εμβόλιο και το δεύτερο όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.
Όσοι μαθητές δεν έχουν ένα από τα παραπάνω δικαιολογητικά, όμως υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητικό self test, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.
Πηγή Sputniknews.gr