Έρχεται η νέα γενιά έργων άνω των 13 δισ. ευρώ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 28 Απριλίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: OIKONOMIA, ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Για τη νέα γενιά των μεγάλων έργων μίλησε ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο «11th Annual Capital Link Sustainability Forum», που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.
Απαντώντας σε ερωτήσεις που του έθεσε ο κύριος Αλέξανδρος Κοσμόπουλος, Managing Partner – AKL Law Firm, ανέφερε ότι η νέα γενιά έργων σε όλη τη χώρα ξεπερνά τα 13 δισ. ευρώ. Πρόκειται για ένα πλάνο μεγαλύτερο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την περίοδο 2004-2009. Με έργα σε όλη τη χώρα και με συγκεκριμένο σχέδιο χρηματοδότησης για το καθένα από αυτά.
Το πλάνο αυτό περιλαμβάνει νέα έργα, όπως το flyover στη Θεσσαλονίκη, οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και του Μετρό στην Αθήνα, το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και, φυσικά, το νέο Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας που περιλαμβάνει σημειακές παρεμβάσεις σε 7.000 επικίνδυνα σημεία σε όλη την Ελλάδα. Στη Εγνατία οδό θα μπουν διόδια και θα ιδιωτικοποιηθεί.
Νέα γενιά σιδηροδρομικών έργων
«Αυτήν την στιγμή το Ταμείο Ανάκαμψης μας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία για επενδύσεις σε τομείς, που η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, λόγω της στρατηγικής της θέσης, όπως είναι τα logistics και οι συνδυασμένες μεταφορές, με τα σιδηροδρομικά έργα και τα λιμάνια μας που μπορούν να γίνουν μεγάλα εμπορευματικά κέντρα», ανέφερε ο κ. Καραμανλής.
«Αυτή πρέπει να είναι και η νέα εθνική μας στρατηγική: Η Ελλάδα να εξελιχθεί σε κόμβο υποδομών της ευρύτερης περιοχής.
Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και μια σειρά από νέας γενιάς έργα, τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα που υφίστανται σε όλη τη χώρα και ταυτόχρονα αναζωογονούν την αγορά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων. Το μεγαλύτερο που έχει σχεδιαστεί στη χώρα, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, με έμφαση ιδίως στην εμπορική μεταφορά, με συνδέσεις σε λιμάνια και αεροδρόμια και στην ολοκλήρωση του κορμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας στον άξονα της ΠΑΘΕ» τόνισε ο κ. Καραμανλής.
Χορηγός Επικοινωνίας: www.dimoprasion.gr