Έρχεται μίνι lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 15 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Άσχημα τα νέα για Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα, όπου η επιδημιολογική εικόνα με βάση τα κρούσματα κορονοϊού είναι επιβαρυμένη.
Έρχεται το μίνι lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής για Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα, οι οποίες εντάχθηκαν στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη.
Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από την Πολιτική Προστασία, ενώ τα μέτρα που ισχύουν σε ανάλογη περίπτωση, αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας αλλά και την απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Ο επιδημιολογικός χάρτης τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).
Ο χάρτης επικαιροποιείται σε εβδομαδιαία βάση από την ομάδα των επιδημιολόγων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
Πηγή Sputniknews.gr