Επίθεση με βιτριόλι: Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 37χρονη Έφη Κακαράντζουλα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 27 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Έπεσε η αυλαία στην δίκη της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου από την 37χρονη Έφη, η οποία κρίθηκε ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Το χρονικό της υπόθεσης που συντάραξε το πανελλήνιο.
Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κρίθηκε από το δικαστήριο η 37χρονη Έφη, για την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.
Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα της υπεράσπισης που προσπάθησε να μετατραπεί η καταδίκη της κατηγορουμένης σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.
Με βάση την καταδικαστική απόφαση που έλαβε το δικαστήριο επί της ενοχής της κατηγορούμενης, η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι τα 15 χρόνια κάθειρξης.
Χρειάστηκε να περάσουν 41 ημέρες από την έναρξη της δίκης στις 15 Σεπτεμβρίου για την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, για να ανακοινωθεί η απόφαση από τα επτά μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Στο εδώλιο βρέθηκε η 37χρονη Έφη, κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τον εισαγγελέα της έδρας να μιλά για «σχέδιο εξόντωσης με το βιτριόλι» και «αισθήματα μίσους για την Ιωάννα».
Από την πλευρά της υπεράσπισης, στόχος όλο αυτό το διάστημα της ακροαματικής διαδικασίας, ήταν να μετατραπεί η καταδίκη της 37χρονης σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ώστε να «πέσει» το ανώτατο όριο ποινής στα 10 (από τα 15) χρόνια.
Ο εισαγγελικός λειτουργός Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, είχε επισημάνει πως «η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει. Ήταν εκδίκηση που έφτανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».
Το πρωινό που σημάδεψε την ζωή της Ιωάννας
Ήταν το πρωινό της 20ης Μαΐου του 2020, όταν η 34χρονη – τότε- Ιωάννα, πήγαινε στον χώρο εργασίας της στην Καλλιθέα.
Μπαίνοντας στο κτίριο στην οδό Θησέως, μία μαυροφορεμένη γυναίκα την περίμενε στα σκαλιά.
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, βάδιζε προς το ασανσέρ χωρίς να υποψιάζεται τι την περιμένει.
Πηγαίνοντας προς το ασανσέρ, η γυναίκα πέταξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας και εξαφανίστηκε.
Το θύμα, βρέθηκε σε κατάσταση αμόκ και άρχισε να ουρλιάζει από τους φρικτούς πόνους καθώς έβγαινε στο δρόμο ζητώντας βοήθεια.
Μπήκε σε φαρμακείο όπου της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ τα ρούχα της είχαν λιώσει πάνω στο σώμα της και το πρόσωπό της είχε αίματα.
Η συγκλονιστική περιγραφή της επίθεσης
Η ίδια η Ιωάννα, περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο στο δικαστήριο, την στιγμή της επίθεσης.
«Σηκώθηκα για να πάω στη δουλειά μου και ήμουν στην είσοδο της πολυκατοικίας των γραφείων. Πάτησα το κουμπί του ασανσέρ και περίμενα να κατέβει. Κοιτούσα προς τα κάτω περιμένοντας. Άκουσα κάποιους θορύβους. Δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος. Καθώς περίμενα το ασανσέρ εμφανίστηκε μπροστά μου μια γυναίκα, σήκωσα το βλέμμα και με κοίταξε στα μάτια. Μου έριξε το βιτριόλι, που εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι ήταν και έφυγε τρέχοντας».
Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «λούστηκα με αυτό το υγρό, το ένιωσα παντού πάνω μου. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τρέξει για κάποια βοήθεια.
«Θυμήθηκα ότι είχε φαρμακείο δίπλα και έτρεξα προς το φαρμακείο. Οι πόνοι ήταν φρικτοί, δεν έβλεπα καθόλου από το ένα μάτι» συνέχισε τη δραματική περιγραφή και συμπλήρωσε: «Μπήκα μέσα στο φαρμακείο ουρλιάζοντας. Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι έλεγα, πανικοβλήθηκαν. Τους έλεγα “δώστε μου λίγο νερό πεθαίνω, βοήθεια”, φώναζα. Πήγα στον νιπτήρα έριχναν νερό. Τα μαλλιά μου πέφτανε μέσα στον νιπτήρα. Έπιαναν το πρόσωπό μου και καταλάβαινα ότι καιγόμουν, έλιωνα. Φώναζα για βοήθεια, οι άνθρωποι τρόμαζαν. Καταλάβαινα ότι εκείνη τη στιγμή κάτι χάνω» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Θυμάμαι απλά να με βρέχουν, να ουρλιάζω, να πονάω, να ξανακοιμάμαι, να ξαναξυπνάω, μου έκαναν τομές στο μάτι μου και στο αυτί. Αυτά, δεν θυμάμαι παραπάνω. Προσπαθούσα απλά να αντέχω για να μην πονάω. Την επόμενη μέρα με ενημέρωσαν ότι θα διακομιστώ στο Θριάσιο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη διακομιδή μου, επειδή δεν μπορούσα να δω, μπορούσα μόνο να ακούω, θυμάμαι την ώρα που περνούσαν τα φορεία στους διαδρόμους. Μια κυρία αναφώνησε “Θεέ μου” και κατάλαβα ότι το είπε για μένα (σ.σ. σε αυτό το σημείο έκλαιγε) κατάλαβα ότι η κατάσταση δεν είναι καλή. Κατάλαβα ότι έχω σοβαρά εγκαύματα και απλά παρακαλούσα να επιβιώσω. Μέσα στο νοσοκομείο ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, έκανα επτά χειρουργεία. Θυμάμαι ότι δεν άντεχα το φως για τα μάτια μου, ήταν τραυματισμένα, ακόμα και το φως του δωματίου ήταν επίπονο. Σκέφτηκα να δώσω τέλος στη ζωή μου. Για όσα διάστημα ήμουν στο νοσοκομείο έλεγα στους αστυνομικούς ότι δεν έχω πειράξει κανέναν. Προσπαθούσα να τους βοηθήσω, αλλά δεν μπορούσα. Δεν πίστευα ότι κάποιος μπορεί να κάνει τέτοιο κακό», ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.
Πηγή Sputniknews.gr