Επιστρέφει σε ολικό lockdown από τη Δευτέρα η Αυστρία – Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους από τον Φεβρουάριο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 19 Νοεμβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Σκούρα τα πράγματα στην Αυστρία με τον κορονοϊό, με την κυβέρνηση να επιβάλλει καθολικό lockdown. Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί από τον Φεβρουάριο.
Η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα στη δυτική Ευρώπη που θα επιβάλει εκ νέου ολικό lockdown από τη Δευτέρα, ενώ ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός από 1η Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, η διάρκεια του νέου «κλειδώματος» θα έχει διάρκεια έως 20 ημέρες.
Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να σαρώνει την Ευρώπη, ο κ. Σάλενμπεργκ υπογράμμισε πως «δεν θέλουμε και ένα πέμπτο».
Κάθε δέκα ημέρες θα γίνεται νέα αξιολόγηση της κατάστασης, ενώ εμβολιασμένοι και νοσήσαντες δεν θα έχουν περιορισμούς από τις 13 Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται πως η Αυστρία τις τελευταίες ημέρες είχε επιβάλλει σκληρό lockdown στους ανεμβολίαστους που κυκλοφορούσαν μόνο για να μεταβούν στην εργασία τους, να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, να αθληθούν, να πάνε στον γιατρό ή το νοσοκομείο και έτρωγαν «μπλόκο» σε καταστήματα λιανεμπορίου, επιχειρήσεις εστίασης, γυμναστήρια και κομμωτήρια.
To πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 500 ευρώ, ενώ για όποιον αρνηθεί τον έλεγχο, τότε «εκτοξεύεται» στα 1.450 ευρώ.
Σε συνολικά μεγέθη, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας στην Αυστρία έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, ενώ οι νεκροί «φλερτάρουν» με τους 12.000.
Πηγή Sputniknews.gr