Ο ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει τα έξοδα για τη θεραπεία της Μυρτούς στη Γερμανία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 20 Οκτωβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Ο ΕΟΠΥΥ θα αναλάβει τα έξοδα για τη θεραπεία της Μυρτούς της Πάρου στη Γερμανία.
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενημέρωσε πως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ενέκρινε την κάλυψη των εξόδων από τον ΕΟΠΥΥ για τη θεραπεία της Μυρτούς στη Γερμανία.
«Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ενέκρινε την κάλυψη των εξόδων θεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ και πλέον η Μυρτώ θα συνεχίσει τη θεραπεία της στην εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία. Είμαστε όλοι δίπλα της» έγραψε ο υπουργός στο Twitter.
Η μητέρας της Μυρτούς, Μαρία Κοτρώτσου, είχε αναφερθεί πριν από λίγες ημέρες στις νέες δυσκολίες στην υγεία της κόρης της και είχε ενημερώσει πως δεν είχε γίνει δεκτή στη γερμανική κλινική.
«Δεν ζητάω να μας δεχθούν τσάμπα. Για έναν περίεργο λόγο δεν μας δέχονται και θα μας βοηθούσε πάρα πολύ σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο φαρμάκων μήπως κάτι την επηρεάζει και έχουμε αυτές τις “άσχημες” εξελίξεις από τον Νοέμβριο. Έχουν δεχθεί τόσους Έλληνες και τη Μυρτώ δεν τη δέχονται» είχε πει η κα Κοτρώτσου.
Μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, ο υπουργός Υγείας είχε κάνει αναφορά στην υπόθεση, επισημαίνοντας πως ««θα προσπαθήσω, κατά το δυνατό, και στις αρμοδιότητες που μου αναλογούν, να λύσω τα θέματα που θα μου θέσει η οικογένεια».
Πηγή Sputniknews.gr