Ενημερωθείτε για την Προσχολική και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη DSA

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 28 Ιανουάριος 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Ψηφιακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Προσχολική και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη DSA» πραγματοποιεί η Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA), το μοναδικό «Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού» στην Αθήνα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν διεξοδικά για την Προσχολική και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη DSA, να θέσουν τα ερωτήματά τους και να συζητήσουν με τους αρμόδιους εκπροσώπους της Σχολής.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Η Γερμανική Σχολή Αθηνών βρίσκεται στο Μαρούσι και αποτελείται από Νηπιαγωγείο με προνηπιακό και νηπιακό τμήμα, τετρατάξιο Δημοτικό (τάξεις 1-4) και οκτατάξιο Γυμνάσιο (τάξεις 5-12). Είναι ένα σχολείο συνάντησης με δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και εκπαιδευτικούς από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Αυστρία και την Ελβετία. Στην DSA, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση ολοκληρώνεται με την απόκτηση του Γερμανικού Διεθνούς Απολυτηρίου (DIA), το οποίο επιτρέπει την άμεση και χωρίς εξετάσεις πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Γερμανία και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα προετοιμάζει όσες/όσους επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΑΕΙ στην Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Η διδασκαλία στη Γερμανική Σχολή Αθηνών αποσκοπεί στην ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων του μαθητή/της μαθήτριας και τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Η DSA, η οποία φέτος γιορτάζει 125 χρόνια από την ίδρυσή της, προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα εξωσχολικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, μέσα από τις οποίες καλλιεργούνται η περιέργεια, η φιλομάθεια και το ομαδικό πνεύμα, διευκολύνεται ο προσωπικός προσανατολισμός και ενισχύεται η ατομική πρωτοβουλία του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. Ως κέντρο διαπολιτισμικής συνάντησης, η DSA υποστηρίζει και καλλιεργεί την κατανόηση και τον σεβασμό των ατομικών και εθνικών ιδιαιτεροτήτων προσφέροντας παιδεία για ένα κοινό μέλλον στην Ευρώπη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 ώρα 11:00, στα Γερμανικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική γλώσσα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2117774500.
Για να συνδεθείτε στην ενημερωτική εκδήλωση ακολουθήστε τον εξής σύνδεσμο: https://zoom.us/j/94928524842?pwd=K21XZFJkbTlZRmJPZWU1SGxlN3psZz09 (meeting ID: 949 2852 4842, password: 192865). Για να κάνετε χρήση της διερμηνείας θα πρέπει να έχετε κατεβάσει τη νέα έκδοση του zoom και να πατήσετε το εικονίδιο με την υδρόγειο.