15.9 C
Athens
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣEnel Green Power Hellas: Χρυσό και χάλκινο στα HR Awards 2022

Enel Green Power Hellas: Χρυσό και χάλκινο στα HR Awards 2022

Δύο βραβεύσεις απέσπασε η Εnel Green Power Hellas στην τελετή απονομής των HR Awards 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022.
Η Εnel Green Power Hellas απέσπασε δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις στην κατηγορία «Best Mental Health Initiatives», οι οποίες αφορούν δράσεις και πρωτοβουλίες για την προστασία της ψυχικής υγείας και την ευημερία των εργαζομένων.
Αναλυτικότερα:
* Χρυσό Βραβείο για την πρωτοβουλία BREAK THE STIGMA, ένα πραγματικά πρωτοπόρο πρόγραμμα, που έχει σκοπό να βοηθήσει τους εργαζομένους να ανακαλύψουν τρόπους για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και να ενισχύσουν την ψυχική υγεία τους. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια εντατική προσπάθεια αντιμετώπισης του «στίγματος» του φόβου, εξαιτίας αρνητικών ή άδικων πεποιθήσεων, που απορρέουν από προκαταλήψεις, στερεότυπα ή διακρίσεις. Η πρωτοβουλία ΒRΕΑΚ ΤΗΕ STIGMA αποτελείται από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας, μέσα από βιωματικά εργαστήρια, ασκήσεις και ειδικά sessions που προωθούν μια ολιστική προσέγγιση ευεξίας. Ενδεικτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα επιμορφωτικά σεμινάρια αυτοβελτίωσης Growth Mindset, αυτοεπίγνωσης Mindfulness και διαχείρισης χρόνου Time Management.
* Χάλκινο Βραβείο για την πρωτοβουλία ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ, η οποία έχει ως κεντρικό στόχο να βοηθήσει τους εργαζομένους της εταιρείας που είναι γονείς να βελτιώσουν την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή καλύπτοντας τον οικογενειακό τους ρόλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το πρόγραμμα εξετάζει μια σειρά από θέματα που αντιμετωπίζουν συχνά οι γονείς, ιδίως με παιδιά μικρής ηλικίας, προκειμένου να αναλύσει τους λόγους που προκύπτουν και να εξηγήσει στους γονείς τα εργαλεία και τις μεθόδους, με τις οποίες μπορούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Παράλληλα, η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στοχεύει και στην ευρύτερη βελτίωση της ψυχικής υγείας των εργαζομένων γονέων παρέχοντάς τους τη στήριξη που χρειάζονται, μέσα από εκπαιδευτικό υλικό και συνομιλίες με εξειδικευμένους επαγγελματίες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του «Project Parenting», της πρώτης ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας για γονείς στην Ελλάδα.
Τα βραβεία παρέλαβε η Επικεφαλής HR Ευρώπης για την Enel Green Power Ευγενία Μελέα – μαζί με την ελληνική ομάδα – η οποία δήλωσε σχετικά: «Για την Enel Green Power, η σωματική και η ψυχική υγεία, αλλά και η ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής των εργαζομένων αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα και κεντρικό στόχο για τον οποίο δεσμευόμαστε να εργαζόμαστε καθημερινά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που η φιλοσοφία μας αυτή αναγνωρίζεται.
Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις της Εnel Green Power Hellas αποδεικνύουν με έργο την καθιέρωση μιας ανθρωποκεντρικής εταιρικής κουλτούρας που θέτει ως προτεραιότητα την θωράκιση της υγείας και της ευημερίας των εργαζομένων. Παράλληλα, η επιβράβευση των καλών πρακτικών της εταιρείας στον τομέα της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειάς της για τη δημιουργία ενός υγιούς και δίκαιου περιβάλλοντος εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ