Έλληνας εστιάτορας αγόρασε κέρινο ομοίωμα της Μέρκελ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 14 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

“Δεν θα έχουμε ποτέ ξανά τέτοια Καγκελάριο”

Μεγάλος θαυμαστής της Άνγκελα Μέρκελ, αποδεικνύεται ένας Έλληνας εστιάτορας στη Γερμανία. Αγόρασε κέρινο ομοίωμά της έναντι 10.000 ευρώ και δηλώνει ότι “ποτέ ξανά δεν θα έχουμε μία τέτοια καγκελάριο”.
Ένας Έλληνας εστιάτορας στη Γερμανία θέλησε να δείξει τον θαυμασμό του προς την Άνγκελα Μέρκελ και έπειτα από αναμονή μηνών, η παραγγελία του έφτασε.
Πρόκειται για ένα κέρινο ομοίωμα της Γερμανίδας καγκελαρίου, το οποίο εκθέτει στο εστιατόριό του.
Όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο butenunbinnen, ο Αλέξης Βαΐου παρήγγειλε το κέρινο ομοίωμα στη Σανγκάη ενώ το κόστος του είναι στα 10.000 ευρώ.
Η γειτόνισσά του, η κομμώτρια Γκάμπι Βόιτ, επισκέφθηκε το εστιατόριο για να χτενίσει τα μαλλιά της Μέρκελ, επειδή βγήκε από το κουτί της παραγγελίας κάπως…αχτένιστη.
Έτσι λοιπόν, η κομμώτρια πήρε τα ψαλίδια, τις βούρτσες και όλα τα υπόλοιπα εργαλεία της για τον καλλωπισμό της κέρινης καγκελαρίου.
«Η καλόκαρδη Μέρκελ»
Γιατί όμως συμβαίνει όλο αυτό; «Επειδή μου αρέσει», αναφέρει ο Έλληνας εστιάτορας που είναι γνωστός στην περιοχή Μπρεμερχάφεν της Βρέμης ως μεγάλος «θαυμαστής» της.
Κάθε χρόνο, στα γενέθλιά της, βάζει μία συγχαρητήρια καταχώρηση σε μεγάλη καθημερινή εφημερίδα του Βερολίνου.
Μάλιστα, κατά την επίσκεψη της Μέρκελ στην πόλη, τη συνάντησε προσωπικά και της παρουσίασε έναν πίνακά της. «Ποτέ δεν θα έχουμε ξανά μία τέτοια καγκελάριο», αναφέρει ο Αλέξης Βαΐου και συμπληρώνει πως η Μέρκελ είναι ένα άτομο «με καρδιά».
Η φιγούρα της Μέρκελ είναι βάρους 72 κιλών και βρίσκεται στο εστιατόριο «Olympic Fire» της Μπρεμερχάφεν.
Το ομοίωμα φωτίζεται από ένα αμυδρό φως οροφής και ακόμα δεν είναι προσβάσιμο στο κοινό. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος ο εστιάτορας πού θα βρίσκεται η φιγούρα της Μέρκελ στο άμεσο μέλλον.
Υπόσχεται μάλιστα ότι θα «δοθεί» η δυνατότητα στο κοινό να δει το κέρινο ομοίωμα.
Το αρχικό πλάνο
Το αρχικό σχέδιο του Έλληνα επιχειρηματία, ήταν να εκθέσει την καγκελάριο στο εστιατόριό του με αντίτιμο 5 ευρώ για κάθε φωτογραφία της και να κάνει δωρεά τα χρήματα, αλλά η ιδέα του απορρίφθηκε.
Επίσης, δεν έγινε δεκτή η επιθυμία του να χρησιμοποιηθεί το όνομά της για διαφημιστικούς σκοπούς.
Πηγή Spuntiknews.gr