9.4 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕικοσιένα κρασιά "Λαβύρινθος 21 Χρονιές" στην τιμή ρεκόρ των 21.000 ευρώ

Εικοσιένα κρασιά “Λαβύρινθος 21 Χρονιές” στην τιμή ρεκόρ των 21.000 ευρώ

Στην τιμή ρεκόρ για την ελληνική αγορά κρασιού των 6.000€ έκαστη, κατακυρώθηκαν δύο από τις συλλεκτικές εμφιαλώσεις “Λαβύρινθος 21 Χρονιές” κατά τη διάρκεια της επετειακής φιλανθρωπικής δημοπρασίας που διοργάνωσαν από κοινού την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, η VERGOS Auctions και το Κτήμα ΣΚΟΥΡΑΣ. Με αφορμή την Επέτειο από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 το Κτήμα ΣΚΟΥΡΑΣ κυκλοφόρησε τη φετινή χρονιά το εκλεκτό κρασί “Λαβύρινθος 21 Xρονιές”, διαθέτοντας 21 φιάλες για την πραγματοποίηση της δημοπρασίας, όλα τα έσοδα της οποίας προορίζονται για την υποστήριξη των σκοπών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή.


Ο έντονος ρυθμός των ‘χτυπημάτων’ από τους συμμετέχοντες έδωσε το στίγμα της δημοπρασίας με το σύνολο της αξίας πώλησης των 21 αριθμημένων φιαλών να προσεγγίζει το συμβολικό ποσό των 21.000€. Μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη ότι το ευαισθητοποιημένο κοινό ανταποκρίνεται με θέρμη σε ενέργειες κοινωνικής υπευθυνότητας που στόχο έχουν την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων.
Το Κτήμα ΣΚΟΥΡΑ με μια ματιά
Το Κτήμα Σκούρα ιδρύθηκε το 1986 στην Πελοπόννησο από τον Γιώργο Σκούρα. Τα τελευταία τριάντα χρόνια, το Οινοποιείο έχει δημιουργήσει ένα πειθαρχημένο και πρωτοποριακό οινοποιητικό δυναμικό. Το οινοποιείο βρίσκεται στη ζώνη ονομασίας προελεύσεως Νεμέα.

Από αριστερά ο Ανδρέας Βέργος με τον Γιώργο Σκούρα

Η φιλοσοφία που διαπνέει όλα τα κρασιά του Κτήματος αντανακλάται στις λέξεις: διαύγεια αρωμάτων, ποικιλιακή σαφήνεια, αποτύπωση του μεσοκλίματος (terroir) της περιοχής.
Καλλιεργούνται γηγενείς ποικιλίες που απαντώνται στην Αργολίδα, την Κορινθία, τη Μαντίνεια και τη Νεμέα, όπως ο Ροδίτης-Αλεπού και το Μοσχοφίλερο, η Μαλαγουζιά, καθώς και ερυθρές ποικιλίες όπως το Αγιωργίτικο και πιο πρόσφατα το Μαυρόστυφο Άργους, μια παλιά και σχεδόν εξαφανισμένη ποικιλία της περιοχής. Επιπλέον καλλιεργούνται διεθνείς ποικιλίες, όπως Chardonnay, Viognier, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah και Merlot.
Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή
Από την ίδρυση της το 1972 η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών έχει χαράξει μια σταθερή πορεία στην εξυπηρέτηση των ανθρώπων που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες και τα δικαιώματα τους και προσφέροντας τους ίσες ευκαιρίες για εμπειρίες και γνώσεις.


Υπηρεσίες & προγράμματα στην Πόρτα Ανοιχτή
Ιατρικές Υπηρεσίες
– Κοινωνική Υπηρεσία
– Τμήμα Ψυχολογίας
Θεραπευτικές Υπηρεσίες
– Φυσικοθεραπεία
– Εργοθεραπεία
– Λογοθεραπεία
– Αισθητηριακή Ολοκλήρωση
– Γυμναστική & Αθλητικά
– Χορός / Κίνηση
– Μουσική / Μουσικοθεραπεία
Οκταθέσιο Δημόσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο
– Νηπιαγωγείο
– Ομάδες Ψυχοκινητικής Εξέλιξης
– Ομάδες Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης & Προ επαγγελματικής κατάρτισης νέων
Τμήμα Ενηλίκων
Προστατευόμενα Παραγωγικά Εργαστήρια
– Κυψέλη (catering)
– Πανδώρα (Ειδών Δώρου)
– Μαργαριτάρι (κοσμήματα)
– Σφραγίδα (γραφικές τέχνες)
– Ροδοδάφνη (κηπουρική)
– Ανθίζω (Καλλιτεχνικών Ειδών)
– Εκθετήριο Πανδώρα
Ξενώνας Προσωρινής Διαμονής

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ