27.4 C
Athens
Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022
spot_img
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Ο Αναστάσης, ως νέος αστυνομικός, επέβαλε την τάξη και με τη σφυρίχτρα του κάλεσε το κοινό να τακτοποιηθεί στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στη συνέχεια όλοι μαζί οι καλεσμένοι ένωσαν τις φωνές τους και σιγοτραγούδησαν το «Θα ‘μαι εδώ» μαζί με τον Κωνσταντίνο, ενώ «χόρεψαν» στον μοντέρνο ρυθμό της Δέσποινας, και οι τρεις τους παιδιά ευχής. Η Σοφία μας μίλησε για τον Παναγιώτη της, που μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, αλλά η ανάμνηση της ευχής του, την κρατά δυνατή και σε κάθε μνήμη της χαμογελά.

Σάντρα Ζαφειρακοπούλου – Μελίνα παιδί ευχής

Ποιά είναι αυτά τα παιδιά ευχής; Οι μεγαλύτεροι μαχητές που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Μαχητές που δίνουν έναν αγώνα καθημερινό σε μια πολύ τρυφερή ηλικία χωρίς καλά καλά να γνωρίζουν το γιατί.
Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) διοργάνωσε την Πέμπτη 23 Ιουνίου την ετήσια «Βραδιά του Ευχαριστώ». .Η «Βραδιά του Ευχαριστώ» αποτελεί τον απολογισμό του έργου του Οργανισμού, καθώς και την έκφραση της βαθιάς ευγνωμοσύνης του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος προς εθελοντές, δωρητές, εκπρόσωπους εταιρειών, φίλων και υποστηρικτών.
Απευθύνομαι προσωπικά στη Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού, Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, ένα εξαιρετικό άτομο από πλευράς ικανοτήτων, ήθους, και πολλών διαφορετικών ταλέντων για να της πω ότι όλοι εμείς που βρισκόμαστε κοντά στον Οργανισμό και προσφέρουμε όπως μπορούμε, εμείς ευχαριστούμε τα παιδιά ευχής για όσα μας διδάσκουν με τον τρόπο τους χωρίς καν να το γνωρίζουν.

Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη-Αναστάσης παιδί ευχής

Ολοι μας μπορεί να λυγίζουμε από μικρά και μεγάλα προβλήματα, υποθετικά ή αληθινά αλλά όταν έρχεται η
«Βραδιά του Ευχαριστώ» ξέρω ότι η εκδήλωση θα αποτελέσει πυξίδα στη ζωή μου μέχρι την επόμενη χρονιά της διοργάνωσης.

Nαυσικά Λευκοφρύδη Εφημερίς Δημοπρασιών, Ευχαριστώ από Κάνε – Μια – Ευχή Ελλάδος

Απολογισμός
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε ο απολογισμός των 2,5 ετών, καθώς είχε προηγηθεί η πανδημία και δεν πραγματοποιήθηκαν οι βραδιές του Ευχαριστώ. Μέσα από βίντεο, προβλήθηκαν ιστορίες παιδιών και των οικογενειών τους.


Ο Πρόεδρος του Make-A-Wish International, Μάρκος Ταμπακέρας δήλωσε: «Η Ελλάδα μας κάνει περήφανους ακόμα και ανάμεσα στα παραρτήματα του Make-A-Wish παγκοσμίως! Δεν φανταζόμουν ότι υπάρχουν τόσοι άνθρωποι και εταιρείες που μας υποστηρίζουν με τόση αγάπη!»
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, καλωσόρισε τον μικρό Αναστάση και όλα τα παιδιά ευχής – αστυνομικούς στο Σώμα ενώ παρέλαβε το βραβείο για την Ελληνική Αστυνομία. Με συγκίνηση μίλησε ως πατέρας βάζοντας τον εαυτό του στην θέση οποιουδήποτε γονέα ευχής.

Υβέτ Κοσμετάτου(Πρόεδρος Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) – Φαίη Σκορδά

Η Πρέσβειρα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), Φαίη Σκορδά, ήταν παρούσα στην εκδήλωση και ανέφερε τη σημαντικότητα του να υποστηρίζει ο καθένας εθελοντικά με όποιο τρόπο μπορεί, ενώ η Πρόεδρος του οργανισμού, Υβέτ Κοσμετάτου, αναφέρθηκε στην ατέρμονη προσπάθεια των νεραϊδών για την εκπλήρωση των ευχών των παιδιών που το έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια των δύσκολων ετών που πέρασαν. Η Ζήνα Κουτσελίνη μίλησε για την πρόσφατη εκπλήρωση της ευχής της Μαρίνας.
Οι Wishmakers

Κατερίνα Γκαγκάκη

Οι Wishmakers Gianuba22, Fraoules22, Panos Dent και η Κωνσταντίνα παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, μίλησαν με ταπεινότητα και αγάπη για όλα τα παιδιά ευχής και υποσχέθηκαν να παραμείνουν στο πλευρό του Οργανισμού.
Κανένας δεν μας σταματά
Με τη μελωδική φωνή της η Αλέξια τραγούδησε την παλιά, μεγάλη της επιτυχία του 1987 «Κανένας δεν μας σταματά», τραγούδι που αφιέρωσε η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου στην ομάδα γραφείου και τους εθελοντές.

Μαρία νεράιδα – Μενέλαος και η οικογένεια του

Κλείνω με τα λόγια της Σάντρας Ζαφειρακοπούλου: “Αυτές τις μέρες τα παιδιά σας έδωσαν σχολικές εξετάσεις. Κάντε τους μια μεγάλη αγκαλιά, όποιο αποτέλεσμα και αν φέρουν. Υπάρχουν κάποια παιδιά που κάνουν ιατρικές εξετάσεις και εκεί τα αποτελέσματα μετρούν…»
Εύχομαι να αποκτήσω ένα διώροφο δεντρόσπιτο – Μενέλαος, 8, σάρκωμα Ewing
Κάνω ιδιαίτερη μνεία στον Μενέλαο. Ο Μενέλαος είναι 7,5 χρονών, παιδί ευχής, ευλογημένο να χαρίζει στους γύρω του δύναμη, θάρρος, αισιοδοξία γιατί αυτές τις ποιότητες έχει στα κύτταρά του.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…Ο Μενέλαος ήθελε ένα δεντρόσπιτο. Έναν χώρο λίγο πιο μακριά από όλους… Ψηλά, ας πούμε… Ψηλά στα δέντρα.
Με κατσαβίδια, σφυριά, πολύ τραγούδι και όρεξη, νεράιδες και ξωτικά δούλευαν μέρα-νύχτα κοπιωδώς, για να φτιάξουν το δεντρόσπιτο του Μενέλαου. Δεν ήταν, βέβαια, ένα
απλό δεντρόσπιτο… Ο Μενέλαος είχε δώσει αναλυτικές οδηγίες: το δεντρόσπιτο θα ήταν διώροφο!
Οι νεράιδες ήξεραν ότι ο Μενέλαος θα άφηνε για λίγες ημέρες το σπίτι του, για να κάνει μια πολύ σημαντική επέμβαση. Μια επέμβαση που χρειαζόταν δύναμη και θάρρος. Έτσι, μία ημέρα πριν, «έκλεψαν» για λίγο τον Μενέλαο από το νοσοκομείο και τον πήγαν να δει τον άνθρωπο από τον οποίο θα άρχιζαν όλα: τον μάστορα που θα σχεδίαζε και θα έφτιαχνε το δεντρόσπιτό του!


Αυτή η συνάντηση ήταν σημαδιακή. Ο Μενέλαος του ανέλυσε κάθε λεπτομέρεια που είχε φανταστεί. Στο μεταξύ, ο αρχιμάστορας, ενώ ο Μενέλαος εξιστορούσε όσα γεννούσε η φαντασία του, έχτιζε… Και έχτιζε… Και έχτιζε… Μέχρι που τελικά έφτιαξε μια μικρή απομίμηση του δεντρόσπιτου που είχε ζητήσει ο Μενέλαος!
Με αυτή τη μικρή εκδοχή του «καταφυγίου» του, ο Μενέλαος έκανε γεμάτος θάρρος την επέμβασή του και η υπομονή του σαν να μεγάλωσε λίγο. Οι επόμενες ημέρες κύλησαν ήρεμα. Είχε αποφασίσει ότι δεν πειράζει να περιμένει λίγο ακόμα. Ενώ περίμενε, έκανε πρόβες για να συνηθίσει το ανεβοκατέβασμα των σκαλιών μετά την επέμβασή του. Έπρεπε όλα να είναι έτοιμα, γιατί σε λίγο καιρό θα ήταν κι ΑΥΤΟ έτοιμο!
Και μια μέρα, γυρνώντας αργά στο σπίτι του, έστρεψε το βλέμμα του στον κήπο… Σαν να φαινόταν πιο γεμάτος. Το δεντρόσπιτο ήταν εκεί! Χαμόγελα, γέλια και παιχνίδι συνόδευσαν το φως της επόμενη ημέρας. Ξωτικά και νεράιδες επισκέφτηκαν τον Μενέλαο με δώρα. Ήθελαν να βεβαιωθούν πως το χαμόγελό του είναι όσο μεγάλο και λαμπερό, όσο περίμεναν ότι θα είναι. Και πράγματι, ο μικρός Μενέλαος έλαμπε από ευτυχία!
Το δεντρόσπιτο του Μενέλαου έγινε το ορόσημο της περιοχής. Οι γονείς του είπαν στις νεράιδες ότι εκεί τρώει, κοιμάται, ξυπνάει. Δεν φεύγει, ώσπου να πάει 11 το βράδυ!

 

Αρχική Φωτογραφία: Μενέλαος , παιδί ευχής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ