21 C
Athens
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣEdison Takagaki: Ιάπωνας Καλλιτέχνης Φωτογράφος

Edison Takagaki: Ιάπωνας Καλλιτέχνης Φωτογράφος

Ο Edison Takagaki Ιάπωνας σπουδαίος καλλιτέχνης φωτογράφος με το ταπεραμέντο του Βραζιλιάνικου χαρακτήρα, γεννημένος στο Σάο Πάολο με Ιαπωνική καταγωγή, δημιουργεί για χρόνια έως και σήμερα την δική του αφήγηση με φωτογραφίες στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.
Η Ιαπωνία μέσα από τους μύθους την ιερότητα των τόπων λατρείας και την πίστη για έναν ανώτερο πνευματικά κόσμο του έδωσαν μεγάλη ευχέρεια για την εκλεπτισμένη φωτογραφική του δεινότητα αποτυπώνοντας την αρχιτεκτονική αισθητική του Βουδισμού και του Σίντο.
Ευαίσθητος στα χρώματα της φύσης και των ανθισμένων κερασιών εγκλώβισε με τον φακό του την μαγεία της εικόνας. Τόποι ιστορικοί δεμένοι με το παρελθόν και την αρχιτεκτονική του παλαιού και σύγχρονου ιαπωνικού πολιτισμού είναι ο εστιασμός της αναφοράς του για την εσωτερική του αποφόρτιση.

Οι φωτογραφίες του σηματοδοτούν το ύφος και την ομορφιά των περιοχών Shimane-ken, Tottori-Ken ,Okayama, Hiroshima και Yamaguchi regions.
Τον μαγεύει η σύγχρονη εικόνα της παράδοσης στην εποχή που βιώνει με την ματιά του στραμμένη στην ζωή που εναλλάσσεται μέσα από το φως και την σκιά την ημέρα με την νύκτα.
Οι φωτογραφίες του αποτελούν ύμνο στην ομορφιά και την μαγεία της φύσης που συναντά έξω από τα πολύβουα οικιστικά συγκροτήματα των πόλεων της Ιαπωνίας. Οι ναοί Shinto με τις κόκκινες παράλληλες πύλες ένα από τα δυνατά του θέματα εκπροσωπούν το πέρασμα στην συνεχή αναζήτηση για την ανύψωση του πνεύματος και της ψυχής.
Ο Edison Takagaki είναι ο παθιασμένος καλλιτέχνης που κυνηγά συνεχώς το τέλειο της ζωής ως φυσική συνέχεια της ομορφιάς που διεγείρει τις αισθήσεις και ευαισθητοποιεί το άγγιγμα της ψυχής. Το ταπεραμέντο η ευαισθησία η τεχνική και η εμπειρία του δένουν ποιητικά σε εικόνες που λατρεύει ο θεατής και γίνεται μύστης μιας διαφορετικής συμπυκνωμένης πραγματικότητας από την καθημερινότητα.
Το παιχνίδι με την εικόνα είναι το επίκεντρο του θέματός του σε μετουσιωμένη διάσταση και αναδύεται ως μήνυμα και πομπός επικοινωνίας.
Τα Κάστρα οι Ναοί και τα Αρχιτεκτονήματα της Ιαπωνίας έχουν την γοητεία τους και δημιουργούν θέματα συναισθηματικής φόρτισης. Αυτές οι φωτογραφικές του αναφορές αποτελούν ντοκουμέντα ιστορίας και πολιτισμικού υπόβαθρου των Ιαπώνων και επικοινωνούν τις αξίες τους σε ευρύτερο κοινό.


Προσκεκλημένος από τοπικούς παράγοντες ιστορικών Ιαπωνικών περιοχών μεταφέρει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα με εικόνες που θα ταξιδέψουν νοερά τις ομορφιές και τις αξίες του πολιτισμού που του εμπιστεύονται να παρουσιάσει.
Η καθαρότητα στις διαγραμμίσεις του εσωτερικού αρχιτεκτονικού κάλους των ναών προσδίδουν την ιερότητα και εναρμονίζονται με το φως και το χρώμα της φωτογράφισης σε απόλυτη αρμονία.
Οι εικόνες στα χιονισμένα τοπία, ναούς και παραδοσιακούς οικισμούς αποτελούν μοναδική αίσθηση ομορφιάς της φύσης στα λευκά για ένα ταξίδι στον όμορφο χιονισμένο κόσμο της Ιαπωνικής φύσης.
Ο εστιασμός στην λεπτομέρεια της φωτογραφίας του είναι η επιλογή του να μας επικεντρώσει στην αριστοτεχνική αρχιτεκτονική των παλαιών και νέων σπιτιών για μια ανάγνωση της ομορφιάς ως αποτέλεσμα μοναδικής πολιτιστικής ομορφιάς.
Τα υπέροχα άνθη κερασιάς που απλώνονται σε μεγάλες εκτάσεις δίπλα σε ποτάμια και λίμνες αντανακλούν την μαγεία της φύσης που συνυπάρχει με την ανθρώπινη παρουσία.
Η παρουσία του ήλιου ακολουθεί την φωτογραφική του πορεία με την ματιά του να αγκαλιάζει την γη τον ουρανό και την θάλασσα σε ένα αέναο ταξίδι αρμονικής συμβίωσης με τον άνθρωπο που σέβεται το περιβάλλον και την ζωή σε αυτό.
Ο Edison Takagaki εδώ και πέντε χρόνια ασχολήθηκε με τον μεγαλύτερο και σημαντικότερο Ναό Shinto της Ιαπωνίας, τον Izumo Taisha στην πόλη Shimane-ken Izumo- όπου ζει, τον οποίο και φωτογράφισε με την επαγγελματική και καλλιτεχνική του δουλειά. Η τεχνική του κατάρτιση για την φωτογραφία εμπεδόθηκε από την εξειδίκευση του στην εταιρία Kodak μέσα από την προσωπική του έρευνα για πολλά χρόνια.


Ενας λαμπρός και επίπονος καλλιτέχνης φωτογράφος που αφιέρωσε την ζωή του στην τέχνη της φωτογραφίας χωρίς να υπολογίζει τον χρόνο και τις προσωπικές του ανάγκες.
Μάγδα Καραγιαννιώτου-Μυστικού, Εικαστικός Συντάκτης – Εκπρόσωπος F.I.J.E.T (Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοσιογράφων Τουρισμού)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ