18.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣEconomist Gala Dinner: Σε έντεκα επιχειρήσεις τα βραβεία Τεχνολογίας και Καινοτομίας

Economist Gala Dinner: Σε έντεκα επιχειρήσεις τα βραβεία Τεχνολογίας και Καινοτομίας

“Economist Technology and Innovation in 2023 and beyond Gala Dinner” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

«Βρισκόμαστε πλέον σε μια τροχιά όπου και σαν κράτος και σαν ελληνική πολιτεία έχουμε θεμελιώσει ότι η αξία της τεχνολογίας έχει μια πολύ σημαντική διάσταση. Η ψηφιακή πολιτική είναι μια κοινωνική πολιτική» επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης “ Economist Technology and Innovation in 2023 and beyond Gala Dinner” που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, βασικός στόχος είναι η βελτίωση της εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων από το κράτος. «Για πρώτη φορά αποτολμήθηκε ένας στόχος εξαιρετικά φιλόδοξος, να μετρηθούμε, πόσες είναι εν συνόλω αυτές οι διαδικασίες» τόνισε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι το gov.gr ξεπέρασε τις 1500 υπηρεσίες, ενώ μέσα από το πρόγραμμα ΜΙΤΟΣ αποτυπώθηκε ότι υπάρχουν περίπου 5.500 διαδικασίες μεταξύ κράτους με τον πολίτη, κράτους με επιχείρηση. «Πλέον, θεμελιώνεται ότι ο στόχος ότι το κράτος μπορεί να βελτιωθεί και να ψηφιοποιηθεί διαδικασία με διαδικασία είναι εφικτός. Και είναι ένας στόχος που όλοι θέλουμε να τον πετύχουμε, ανεξάρτητα σε ποιο πολιτικό μετερίζι βρισκόμαστε. Όλοι ζητούν την μείωση της γραφειοκρατίας».
Μίλησε για την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, «μας επιτρέπει να καλύψουμε το σύνολο του κενού, καλύπτει το σύνολο των αναγκών μας και μπαίνει και στην σφαίρα του επιθυμητού».

Αναφερόμενος στις τηλεπικοινωνίες, είπε ότι «συνεχίζουμε να είμαστε ουραγοί στην σταθερή τηλεφωνία, παρόλα αυτά οι πάροχοι καλύπτουν αυτό το κενό, έχουμε 1,3 εκατομμύρια γραμμές Fiber to the home με στόχο να φτάσουμε τα 4.8 εκατομμύρια». Μάλιστα, επεσήμανε ότι «αναδύεται ένας πολύ σημαντικός κόσμος μπροστά μας στον οποίο θέλουμε να μετέχουμε με αισιοδοξία, φιλοδοξία και πίστη στις δυνατότητες του ελληνικού ανθρώπινου δυναμικού». Όπως χαρακτηριστικά είπε «η τεχνολογία τρέχει, είναι ο καταλύτης της καινοτομίας, η τεχνολογική αλλαγή είναι ο καταλύτης της καινοτομίας».
Μάλιστα, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως «μαθαίνουμε από πολλούς, όμως οι μεταρρυθμίσεις είναι σαν τις μεταμοσχεύσεις, πρέπει να έχεις προσαρμόσεις αυτό που θέλεις στο δικό σου πλαίσιο». Αναφερόμενος σε θέματα προστασίας δεδομένων, τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια δύναμη παγκόσμια σε επίπεδο ρυθμιστικό. Πρέπει πάντα να προσπαθούμε να ελαχιστοποιούμε τους κινδύνους και να μεγιστοποιούμε τα κοινωνικά οφέλη από την χρήση της τεχνολογίας». Καταλήγοντας, ο υπουργός ανέφερε ως πιο επιτυχημένες δράσεις του υπουργείου, το gov.gr (καθώς «όλες οι υπηρεσίες που αναπτύξαμε είναι κομμάτι αυτής της ενιαίας ψηφιακής πύλης, που θα γίνει το μοναδικό σημείο επαφής των πολιτών και επιχειρήσεων με το κράτος») η δημοπρασία του φάσματος 5G, του ταμείου ΦΑΙΣΤΟΣ, αλλά κυρίως «ότι μπορούμε να μειώσουμε την γραφειοκρατία». Ταυτόχρονα μίλησε για την άυλη συνταγογράφηση και το myHealth, όπου ο κάθε πολίτης έχει πρόσβαση στα δικά του ιατρικά δεδομένα – αλλά και η διάθεση των ανοιχτών δεδομένων.

Από την πλευρά του, ο Κρις Μεσίνα, ο εμπνευστής του hashtag, επικαλούμενος τον μύθο του Προμηθέα που αψηφώντας τους θεούς έκλεψε τη φωτιά, δίνοντάς την στην ανθρωπότητα για να δημιουργήσει πολιτισμό, μίλησε για την τεχνολογία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Προμηθέας ξαναήρθε στον πλανήτη και μας έδωσε την δυνατότητα να επικοινωνούμε μεταξύ μας μέσω του Ίντερνετ», το οποίο μάλιστα το χαρακτήρισε δύναμη που μπορεί να την απολαύσει, να την έχει ο καθένας. «Οι άνθρωποι μπορούν να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν άμεσα, με οποιονδήποτε στον πλανήτη. Τώρα εφευρίσκουμε τους δικούς μας τεχνοθεούς».

Ο κ. Μεσίνα αναφέρθηκε εκτενώς στο πώς εμπνεύστηκε και δημιούργησε το hashtag: «Η πρότασή μου για το hashtag έπρεπε να ήταν και έξυπνη και ρεαλιστική, να είναι εύκολο να τα μάθει κάποιος. Το 2007, ένας φίλος μου χρησιμοποίησε το twitter για να μιλήσει για τις φωτιές στην Καλιφόρνια». Από κει και πέρα, η πορεία του hashtag ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, υιοθετήθηκε από πολλούς. «Ήταν δώρο το οποίο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και να διανεμηθεί προς όλους και τώρα αποτελεί μέρος της επικοινωνίας μας. Πιστεύω ότι πρέπει να ενσκήψουμε στις αναδυόμενες νέες τεχνολογίες». Τόνισε μάλιστα, ότι «το ίντερνετ άλλαξε την δυνατότητα της πρόσβασης στην πληροφορία, να δεις, να επικοινωνήσεις». Μίλησε μάλιστα, για το ρόλο των gatekeepers του ίντερνετ λέγοντας ότι «είναι αυτοί που επιτρέπουν να αλληλεπιδράς με άλλους χωρίς να υπάρχουν εντάσεις που να οδηγούν σε σύγκρουση. Η πληροφορία ταξιδεύει τόσο γρήγορα χωρίς το συγκείμενο του αρχικού δημιουργού, κάτι που πιθανώς να οδηγεί σε εντάσεις και όχι σε κάτι παραγωγικό».
Διακρίσεις

Σε έντεκα ελληνικές επιχειρήσεις με ξεχωριστό αποτύπωμα στους τομείς της καινοτομίας και της τεχνολογίας απονεμήθηκαν τα βραβεία του Economist, σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι εξής επιχειρήσεις:

-ΔΕΗ, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μετασχηματιστεί σε σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο οργανισμό που εξελίσσεται διαρκώς, κάνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό πράξη με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανθρώπων της και όλων των διαδικασιών που ακολουθεί.
Το βραβείο παρέλαβε ο γενικός διευθυντής Ψηφιακών Υπηρεσιών της ΔΕΗ, Κωνσταντίνος Ζαγαλίκης, ο οποίος δήλωσε ότι «η ΔΕΗ καινοτομεί, η ΔΕΗ κινείται με ρυθμούς startup, πολύ γρήγορα και πολύ ευέλικτα, για να διασφαλίσει την επιχειρησιακή της συνέχεια και για να προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες στους πελάτες της. Το βραβείο αυτό είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους της, γιατί κάθε εταιρεία στηρίζεται σε αυτούς, στηριζόμαστε σε αυτούς, τους εξελίσσουμε και θεωρούμε ότι θα έχουμε ένα λαμπρό μέλλον».
-Microsoft Hellas, η οποία σε πείσμα των δύσκολων συγκυριών των προηγούμενων χρόνων, συνέχισε να επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, πρωτοπορώντας με την ανακοίνωση δημιουργίας εγχώριων data centers, αλλά και με τη δωρεάν εξειδίκευση χιλιάδων πολιτών σε ψηφιακές δεξιότητες.

Το βραβείο παρέλαβε ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Hellas, ο οποίος αφιέρωσε το βραβείο «στους ανθρώπους μας» και συνέχισε: «Είμαστε αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, έχουμε περάσει δυσκολίες, ύφεση, πανδημία, έχουμε περάσει όλες αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες και παρ’ όλα αυτά συνεχίσαμε να επενδύουμε στη χώρα, να φέρνουμε πόρους, να ανοίγουμε κέντρα δεδομένων, να ψηφιοποιούμε. Κάνουμε ακόμα περισσότερα και πιστεύω ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη και όλες μας οι πλατφόρμες θα συνεχίσουν να ενδυναμώνουν ανθρώπους και εταιρείες στην Ελλάδα για να πετύχουν ακόμα περισσότερα».

-Cisco Ελλάδας, η οποία βραβεύτηκε ως ένας τεχνολογικός πάροχος, που με σαφή προσανατολισμό σε ένα βιώσιμο και καινοτόμο μέλλον, διασυνδέει αποτελεσματικά ανθρώπους, συσκευές και δεδομένα, ενώ την ίδια ώρα διευρύνει διαρκώς το αποτύπωμά της μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες.
Το βραβείο παρέλαβε ο Νίκος Μποτίνης, Chief Commercial Officer Greece, Cyprus, Malta της Cisco, ο οποίος ανέφερε ότι «διευρύνουμε το αποτύπωμά μας τα τελευταία χρόνια με το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη και το Κέντρο στο Νεώριο της Σύρου και μπορώ να σας υποσχεθώ ότι με αυτή την ομάδα που δουλεύει τόσο σκληρά, μόλις ξεκινήσαμε. Έχουμε πάρα πολλά ακόμα να κάνουμε».

-Iron Mountain Hellas, η οποία πρεσβεύει την ολιστική προσέγγιση στην προστασία και διαχείριση των πληροφοριών. Μέσα από μια μακρά διαδρομή επιτυχίας στο σχεδιασμό και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και εφαρμογών στον τομέα διαχείρισης του φυσικού και ηλεκτρονικού αρχείου, και μέσα από πρωτοποριακές υπηρεσίες διαθέτει ισχυρή παρουσία στον ψηφιακό μετασχηματισμό, αναλαμβάνοντας σύνθετα έργα, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Το βραβείο παρέλαβε η ‘Αντρεα Αντωνίου, Regional Managing Director Central and Southern Europe Iron Mountain, η οποία δήλωσε ότι «έχουμε συμπληρώσει 20 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και είμαστε υπερήφανοι για την τροχιά της εταιρείας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας και τους επενδυτές μας, που πίστεψαν στο όραμά μας και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία που βιώνουμε σήμερα.

Η Ελλάδα μπήκε στον παγκόσμιο χάρτη της Iron Mountain κεντρίζοντας το ενδιαφέρον όλης της παγκόσμιας ηγεσίας, τόσο για το ραγδαίο ρυθμό ανάπτυξης, όσο και για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη χώρα. Ξημερώνει μια νέα εποχή για την Iron Mountain Ελλάδας με επενδύσεις σε κέντρα καινοτομίας και υποδομές που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη των επόμενων ετών».

-ΔΕΛΤΑ, η οποία για 70 χρόνια οδηγεί τις εξελίξεις και επιδιώκει με συνέπεια την παραγωγή άριστων και ασφαλών προϊόντων με υψηλή διατροφική αξία για όλους, ενώ παράλληλα σηματοδοτεί τη μετάβαση του κλάδου στη νέα εποχή της βιομηχανίας επιπέδου 4.
Το βραβείο παρέλαβε ο Χρήστος Τσόλκας, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ, ο οποίος υπογράμμισε: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που είμαστε ανάμεσα σε εταιρείες και οργανισμούς πρότυπα, που λόγω της καινοτομίας δίνουν ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.

Η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, γιατί στη Δέλτα η καινοτομία είναι μέρους του DNA μας. Για πάνω από 70 χρόνια έχουμε σκοράρει πάρα πολλές πρωτιές στον τομέα της καινοτομίας, με την επιδίωξη να φτιάξουμε προϊόντα που δεν είναι τεχνολογικά, αλλά χρησιμοποιούν την τεχνολογία και την επιστήμη για να δώσουν την καλύτερη δυνατή διατροφή στις Ελληνίδες και τους Έλληνες – και αυτό είναι το πιο μακρινό όραμά μας: να αναδείξουμε την καλή διατροφή κάθε μέρα και την ασφαλή διατροφή για τις οικογένειες, για την κοινωνία και τελικά για το περιβάλλον».

-ΤΕΧΑΝ, η οποία οδηγεί εδώ και χρόνια τις εγχώριες εξελίξεις στη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα πρωταγωνιστώντας από τη δεκαετία του ’80 στην ανακύκλωση συσκευασιών με την τοποθέτηση, λειτουργία και ολοκληρωμένη διαχείριση των υπερσύγχρονων πολυκέντρων ανακύκλωσης. Τα Recycling Centers ενσωματώνουν την καινοτομία και υψηλή τεχνολογία αποδεικνύοντας τη δέσμευση για ένα καλύτερο μέλλον.

Το βραβείο παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ, Παναγιώτης Μούργος, ο οποίος τόνισε ότι «πραγματικά η ανακύκλωση με χρήση υψηλής τεχνολογίας και πραγματική καινοτομία είναι μια νέα, δυναμική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στη χώρα μας και παγκόσμια. Από τη δική μας πλευρά είμαστε υπερήφανοι που αυτός ο σύγχρονος εξοπλισμός αμερικάνικης τεχνολογίας πλέον παράγεται στην Ελλάδα και η Ελλάδα έχει πλέον την πρώτη μονάδα παραγωγής εκτός Αμερικής. Θα παραμείνουμε κοντά στην κοινωνία, με σημαντικές δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας αλλά και δημιουργία πολλών νέων, πράσινων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας».

-ΟΠΑΠ, που αποτελεί εδώ και καιρό έναν πρωταγωνιστή της ελληνικής οικονομίας και σε αυτή την πορεία η καινοτομία δεν είναι απλώς αναγκαιότητα της εποχής, αλλά επιλογή για την εξέλιξη της εμπειρίας του πελάτη. Εφαρμόζοντας τεχνολογίες αιχμής στην ψηφιοποίηση των διαδράσεων σε όλα τα στάδια του customer journey, ο ΟΠΑΠ κάνει την πρωτοπορία πράξη μέσα από το OPAP Store Application, την καινοτόμα εφαρμογή για κινητά. Το βραβείο παρέλαβε ο Κωστής Πάικος, Digital Director του ΟΠΑΠ, ο οποίος υπογράμμισε: «Η πρωτοβουλία για την οποία βραβευόμαστε ξεκίνησε ως ένα πρότζεκτ Έρευνας και Ανάπτυξης και κατέληξε να είναι ένα από τα πιο στρατηγικά επιχειρηματικά έργα για τον ΟΠΑΠ των τελευταίων χρόνων, που χρησιμοποιείται ήδη από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες του. Θεωρώ ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι μια καινοτομία σε πολλά επίπεδα. Πρώτον, τεχνολογική – δημιουργήσαμε ένα από τα μεγαλύτερα internet of things δίκτυα στην Ευρώπη, τοποθετώντας πάνω από 10.000 αισθητήρες ανίχνευσης στα καταστήματα του ΟΠΑΠ και μέσω τεχνολογίας μηχανικής εκμάθησης (machine learning) μπορούμε να προβλέπουμε και να ανιχνεύουμε με ακρίβεια τη θέση των κινητών συσκευών μέσα στα καταστήματα του ΟΠΑΠ και να ξεκλειδώνουμε υπηρεσίες. Επίσης, καινοτομία επιχειρηματική γιατί μέσα από αυτές τις υπηρεσίες μετασχηματίζουμε το επιχειρηματικό μοντέλο στα καταστήματα του ΟΠΑΠ. Και τέλος μια εσωτερική καινοτομία για εμάς, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τέτοιου είδους έργα και πρωτοβουλίες. Αυτή τη φορά αγκαλιάσαμε λίγο το τεχνολογικό οικοσύστημα, εμπιστευτήκαμε μια ελληνική startup που προέρχεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για να πλαισιώσει ουσιαστικά την τεχνολογική μας λύση. Γι’ αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι ήταν μια καινοτομία και είμαι πολύ χαρούμενος που το αναγνωρίζετε».

-Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», που τοποθετεί καθημερινά ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση και συνολική εμπειρία του επιβατικού κοινού. Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας έχει ως προορισμό τη διαρκή τεχνολογική ενίσχυση και τη δημιουργία νέων καναλιών ψηφιακής επικοινωνίας. Σε αυτό το ταξίδι αξιοποιεί πρωτοποριακές ψηφιακές λύσεις και σύγχρονα εργαλεία για την κατανόηση των πραγματικών αναγκών των επιβατών δημιουργώντας ψηφιακές υπηρεσίες μέσα από τις οποίες βρίσκεται real time δίπλα τους.

Το βραβείο παρέλαβαν οι Ιωάννα Παπαδοπούλου, Director Communications and Marketing, και Αλέξανδρος Ζιώμας, Director IT&T Business Unit. Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι «η τεχνολογία, η καινοτομία και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι στο DNA του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Τελευταία προσθήκη στη φαρέτρα μας είναι η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για να μπορέσουμε να ξέρουμε πραγματικά ποιος είναι ο επιβάτης, ποιες είναι οι ανάγκες και έτσι να διαμορφώνουμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας και βέβαια αυτό το βραβείο ανήκει στους συναδέλφους μας που δουλεύουν σκληρά παρά τις δυσκολίες τα τελευταία χρόνια. Όπως ξέρετε ο κλάδος των αερομεταφορών και του τουρισμού ταλαιπωρήθηκε πολύ. Δουλεύουν 24/7, 365 μέρες το χρόνο για να προσφέρουν καινοτόμες υπηρεσίες και τον καλύτερο εαυτό τους όχι μόνο στους επιχειρηματικούς εταίρους μας, αλλά φυσικά στο επιβατικό κοινό. Και βέβαια η καινοτομία είναι team work γι’ αυτό σηκωθήκαμε οι δυο μας, και ο κ. Ζιώμας και εγώ, γιατί πιστεύουμε στο hashtag #Innovation is teamwork».

-Nova, η πρώτη εταιρεία που έφερε στην Ελλάδα το Ίντερνετ, την κινητή τηλεφωνία και τη συνδρομητική τηλεόραση. Σήμερα μεταξύ άλλων φέρνει την οπτική ίνα στα σπίτια, μέσα από ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο. Η Nova, μέλος του United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κάνει πραγματικότητα σήμερα τις υπερυψηλές ταχύτητες του αύριο. Ως ο απόλυτος επιταχυντής στην εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών συμβάλλει απτά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας παρέχοντας πρόσβαση στα οφέλη της ραγδαίας εξελισσόμενης κοινωνίας των gigabytes για εκατομμύρια Έλληνες, ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Το βραβείο παρέλαβε ο Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Public Sector and ICT Executive Director, ο οποίος δήλωσε: «Το βραβείο αυτό αποτελεί μια επιβράβευση της στρατηγικής προσήλωσης της εταιρείας στο να γίνει ένας πραγματικά ολιστικός ψηφιακός πάροχος υποδομών και υπηρεσιών για τη χώρα. Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε, υπάρχει ένα πενταετές πλάνο που περιλαμβάνει επενδύσεις γύρω στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ για ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς, επέκταση του 5G, ένα δίκτυο οπτικών ινών που θα ξεπεράσει τα 22.000 χιλιόμετρα και φυσικά μια νέα ομάδα που συμμετέχει ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, η ομάδα του ICT που έχει φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια από την εταιρεία για να δώσει το λιθαράκι στην εθνική προσπάθεια, τον εθνικό στόχο να αλλάξουμε τη χώρα και να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη για όλους».

-WEMETRIX, που δίνει από το 2018 πρωτοποριακές λύσεις στα σύνθετα ζητήματα στο κομμάτι των πωλήσεων, των πιστώσεων αλλά και της συμμόρφωσης με τα διεθνή πρότυπα χρηματοοικονομικής πληροφόρησης. Σε μια εποχή που η αναζήτηση ενός κοινού περιβάλλοντος εργασίας για όλες τις διευθύνσεις αποτελεί νούμερο ένα ζητούμενο, αναπτύσσει σύγχρονα εργαλεία που προσδίδουν αξία στο business κάθε πελάτη.
Το βραβείο παρέλαβε ο Πάνος Μιχαλόπουλος, Partner της WEMETRIX, ο οποίος επεσήμανε ότι «είναι πολύ σημαντικό για μια μικρή ελληνική εταιρεία να βρίσκεται ανάμεσα σε τόσο μεγάλες και καθιερωμένες εταιρείες. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η διαδρομή για παιδιά που ξεκίνησαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας να βρίσκονται και να βραβεύονται σήμερα. Είναι πολύ συγκινητικό για μένα γιατί ο κ. Μιχάλης Αργυρού ήταν επιβλέπων καθηγητής μου στο μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Μπρουνέλ και τώρα συναντιόμαστε στη βράβευση μιας προσπάθειας που είχε ξεκινήσει από τότε. Ευχαριστώ την ομάδα της WEMETRIX και υπόσχομαι στους γιους μου ότι κάποια στιγμή θα καταλάβουν τι δουλειά κάνω και τη σύζυγό μου που με εμπνέει και με στηρίζει πάντα».

-Cognity, η εταιρεία που εγκαινίασε την ψηφιακή πραγματικότητα στην αποθήκευση των δεδομένων ταυτοποίησης διευκολύνοντας την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών. Ενταγμένη στην πολιτοκεντρική στρατηγική του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με συντονισμό με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υποδομών και Μεταφορών αποτελεί το δημιουργό του Gov.gr Wallet, του ψηφιακού πορτοφολιού εγγράφων, και αναδεικνύει τη σημασία της καινοτομίας για την ασφάλεια στη διαχείριση προσωπικών εγγράφων με το βλέμμα στραμμένο ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση κόστους.

Το βραβείο παρέλαβε ο Θάνος Βαριάς, Partner, ο οποίος παρατήρησε ότι «αποτελεί βραβείο και διάκριση για την ομάδα της Cognity που όλα αυτά τα χρόνια έχει αναπτύξει τεχνογνωσία και καινοτομία, την οποία εξάγουμε εδώ και 38 χρόνια, και παράλληλα μια μεγάλη αναγνώριση για το σκληρό έργο που παρήγαμε στη διαδικασία του wallet. Συνεχίζουμε να καινοτομούμε. Ευχαριστούμε πολύ το υπουργείο και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκη, για την εμπιστοσύνη και τη σκληρή δουλειά όλων μαζί. Δουλέψαμε σαν μια ομάδα και αυτό έφερε μεγάλο αποτέλεσμα».
Σημειώνεται ότι η βράβευση οργανώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα «Technology and Innovation in 2023 and beyond» του Economist Impact, σε συνεργασία με την ιστοσελίδα Powergame.gr, όπου κεντρικοί ομιλητές ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο ντιζάινερ τεχνολογικών προϊόντων και εφευρέτης του hashtag, Κρις Μεσίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ