Δρίτσας: Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 2 Μάρτιος 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Οργισμένη ανακοίνωση από ΝΔ

Νερό στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ρίχνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ.
Νέες φωτιές άναψε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17 Νοέμβρη», με τη Νέα Δημοκρατία να ζητά να πάρει θέση ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1 90,4», ο κ. Δρίτσας επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της που όπως με αυτό που κάνει «θα αναβιώσει μία συζήτηση για την δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται» και πρόσθεσε «αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη δράση αυτών των οργανώσεων».
Ζητώντας του η δημοσιογράφος, Λία Λάππα να διευκρινίσει τι εννοεί ο κ. Δρίτσας τόνισε:
«κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».
Στο σημείο εκείνο η δημοσιογράφος ρωτά: «δεν καταλαβαίνω τι λέτε, λέτε ότι δεν είχαμε τρομοκρατηθεί ως λαός από τη 17 Νοέμβρη με τις δολοφονίες;» με τον κ. Δρίτσα να επιμένει στην τοποθέτησή του και να απαντά: «ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει».
Προηγουμένως ο κ. Δρίτσας είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση ότι μόλις προχθές ανακάλυψε τη δυνατότητα του Κουφοντίνα να προσφύγει στην δικαιοσύνη μετά από 50 ημέρες απεργίας πείνας.
Την κατηγόρησε ότι «δρα εκδικητικά και παράνομα» επειδή τα περισσότερα θύματα της «17 Νοέμβρη» και του Δημήτρη Κουφοντίνα ανήκαν στην δεξιά παράταξη.
«Για κάποιους λόγους τους οποίους ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει όπως θέλει, τα περισσότερα θύματα της δράσης της «17 Νοέμβρη», είτε εκδότες είτε πολιτικά πρόσωπα είτε οτιδήποτε άλλο -αν και ο Μπακογιάννης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεξιός- ανήκαν σε αυτή την πολιτική παράταξη, επομένως μπορώ να καταλάβω έναν θυμό, μια αγανάκτηση. Αλλά δεν πρόκειται γι αυτό. Πρόκειται για μια πολιτική παράταξη, μια Πολιτεία, μια κυβέρνηση, ένα κράτος που δεν μπορεί να δρα εκδικητικά. Και εδώ δρα εκδικητικά και παράνομα….για να μην συζητάμε άλλα καίρια ζητήματα της περιόδου για τα οποία έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση για την ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων και Ελληνίδων», σημείωσε.
Για τις παραπάνω από 300 επιθέσεις που έχουν γίνει στο όνομα του Κουφοντίνα, ο πρώην υπουργός τις χαρακτήρισε ως «πολύ κακές» τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτά δεν τα σκέφτηκε η κυβέρνηση».
Οργή ΝΔ για Δρίτσα
Για βάναυση προσβολή της μνήμης των 23 ανθρώπων οι οποίοι έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση «και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων» έκανε λόγο η ΝΔ.
Χαρακτήρισε «χυδαίο» το γεγονός ότι ο κ. Δρίτσας επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων.
«Λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει» σχολιάζει.
«Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα, είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα» αναφέρει κλείνοντας.
Αναδίπλωση Δρίτσα
Μετά την έντονη αντίδραση, ο κ. Δρίτσας επανήλθε στο ζήτημα κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου».
«Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι “κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν”, αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα».
Πηγή Sputniknews.gr