Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα καταγγελία για βιασμό – Τι κατέθεσε 24χρονος στην ανακρίτρια

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 29 Μαρ 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Τέταρτη καταγγελία κατά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, έφτασε στα χέρια των δικαστικών Αρχών.
Ένας 24χρονος άνδρας κατέθεσε στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση κατά του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, καταγγέλλοντας πως έπεσε θύμα βιασμού από εκείνον όταν ήταν 17 ετών, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα RealNews.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νεαρός είχε προσέλθει στην ανακρίτρια ως μάρτυρας, ωστόσο όταν εμφανίστηκε ενώπιόν της, κατήγγειλε την κακοποίησή του.
Οι πληροφορίες που μεταφέρονται αναφέρουν πως ο 24χρονος υποστήριξε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης τον «ψάρεψε» στο δρόμο και τον βίασε στο σπίτι του, όπου τον είχε καλέσει.
Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ της εφημερίδας, κατήγγειλε κι άλλα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από τον προφυλακισθέντα, στα οποία φέρεται να ήταν «παρών».
Τα όσα φέρεται να περιέγραψε ο 24χρονος ενισχύουν την πεποίθηση των Αρχών ότι ο Λιγνάδης ενεργούσε κατά συγκεκριμένο τρόπο. Φέρεται, δηλαδή, να «ψάρευε» ανήλικα και νεαρά αγόρια σε πλατείες και αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, στη συνέχεια τα έπειθε να τον επισκεφθούν στο σπίτι του, όπου και καταγγέλλεται ότι τα κακοποιούσε. Σε περιπτώσεις, μάλιστα, φέρεται να τούς έδινε αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες για να κάμψει τις οποίες αντιστάσεις.
Η τέταρτη αυτή καταγγελία κατά του Δημήτρη Λιγνάδη θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναμένεται να ανοίξει νέα δικογραφία και η Εισαγγελία θα διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα.
Καταγγελίες για απειλές
Ταυτόχρονα, η εφημερίδα μεταφέρει τις πληροφορίες περί απειλών σε άτομα που έχουν γνώση της υπόθεσης.
Μάρτυρες και καταγγέλλοντες στην υπόθεση φέρεται να δέχονται απειλές, με στόχο να σιωπήσουν, όπως αναφέρουν άτομα από το περιβάλλον τους.
Ένας εκ των μηνυτών σημείωσε πως δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι πριν από λίγες ημέρες από άγνωστα άτομα, ενώ άλλοι δέχθηκαν ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα.
Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα των Αρχών σχετικά με την περίοδο που ο Δημήτρης Λιγνάδης δίδασκε στο Αρσάκειο αλλά και αναφορικά με τις καταγγελίες περί κακοποίησης ανήλικων προσφυγόπουλων, που τον επισκέπτονταν στο σπίτι του στο πλαίσιο μαθημάτων θεάτρου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από την περίοδο που δίδασκε στο Αρσάκειο – 1993 με 2002 – δεν προκύπτει κάποια αξιόποινη πράξη. Ο ίδιος έχει διαψεύσει κατηγορηματικά όλες τις σχετικές πληροφορίες.
Πηγή: Sputniknews