11.9 C
Athens
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΔιήμερο αφιέρωμα στο περιβάλλον από το ΚΠΙΣΝ

Διήμερο αφιέρωμα στο περιβάλλον από το ΚΠΙΣΝ

Το ΚΠΙΣΝ διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το SNFCC Green Weekend, ένα διήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον, με ελεύθερη είσοδο, ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Το πρόγραμμα του διημέρου:

Ο Sunny Dolat, ιδρυτικό μέλος της αφρικανικής διεπιστημονικής κολεκτίβας NEST, παρουσιάζει το Return to Sender. Τέσσερις διακεκριμένοι ομιλητές συζητούν και προτείνουν «βιώσιμες επιλογές».

Ομιλητές:
Μαρίζα Καρύδη | Αρθρογράφος, περιβαλλοντική ακτιβίστρια
Νίκος Μάντζαρης | Καθηγητής, συνιδρυτής και αναλυτής πολιτικής του The Green Tank
Χαρά Ξηρού | Επικεφαλής του Γραφείου Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Eunomia Research & Consulting
Δημήτρης Σκαρμούτσος | Σεφ

Συντονίζει η δημοσιογράφος Κατερίνα Χριστοφιλίδου.

Η εκδήλωση θα είναι προσβάσιμη για κωφά και βαρήκοα άτομα. Θα υπάρχει διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Οι υπηρεσίες προσβασιμότητας θα είναι διαθέσιμες μέσω της τεχνολογικής πλατφόρμας συμπεριληπτικής επικοινωνίας Evenly.

Κυριακή 24/09, 19.00-21.00 | Θόλος

Η φωτογράφος Ναταλία Τσουκαλά παρουσιάζει στο Ξέφωτο 29 επιλεγμένες φωτογραφίεςαπό τη σειρά Τοπία της Ενέργειας, που καταγράφει το αποτύπωμα της παραγωγής και της κατανάλωσης ενέργειας στο τοπίο της Ελλάδας.

Ο Σωτήρης Φωκέας (SOTEUR), υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στον Θόλο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και τους καθοδηγεί στην δημιουργία ενός συλλογικού εικαστικού έργου, εκπέμποντας «Εδώ Θόλος!».

Σάββατο 23/09, 12.00-15.00 & 17.00-20.00 | Θόλος

Ενημερωνόμαστε στα περίπτερα Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, φορέων και προγραμμάτων: Μπορούμε | Aegean Rebreath | Cities for Cycling | Fabric Republic | RECUAL | Save your Hood.

Σάββατο 23 & Κυριακή 24/09, 11.00-20.00 | Πευκώνας

Ο Slim είναι ένα παραιτημένο χαρτόκουτο, αλλά η μοίρα του αλλάζει όταν ένα παιδικό κουτί παιχνιδιών, ο Spark, εμπλέκει τον ίδιο και τα φιλαράκια του σε μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

Προβολή ταινίας για παιδιά: Trash (2020) | Σάββατο 23/09, 20.30, Ξέφωτο
Περισσότερες πληροφορίες
Το SNFCC Green Weekend εκπέμπει ζωντανά από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, αλλά και διαδικτυακά, ενώ ένα Marketplace αφιερωμένο στη «δεύτερη ζωή» των ρούχων στήνεται κατά τη διάρκεια του διημέρου. Δύο δράσεις σε επιμέλεια του SNFCC Youth Council.

Το ΚΠΙΣΝ διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το SNFCC Green
Το ΚΠΙΣΝ διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το SNFCC Green

Μικροί και μεγάλοι έρχονται σε επαφή με τη φιλοσοφία των μηδενικών απορριμμάτων, δημιουργούν το δικό τους «πράσινο σπίτι» στον δημόσιο χώρο, αποτυπώνουν τον βυθό του Αιγαίου σε ένα μεγάλο κολλάζ, χρησιμοποιούν την τεχνική της ιχνογραφίας, δημιουργούν περιβαλλοντικούς υπερήρωες και υπερηρωίδες, καθώς και εφήμερα υφασμάτινα έργα.

Το αγαπημένο σε όλους face painting μεταμορφώνει τα πρόσωπά μας με τα χρώματα και τα σχέδια του SNFCC Green Weekend!

Σάββατο 23/09 & Κυριακή 24/09, 11.00-15.00 | Park Kiosk
Υιοθετούμε βιώσιμες πρακτικές στην καθημερινότητά μας χρησιμοποιώντας το οικολογικό μπουκάλι θερμός από το SNFCC Store.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και το RPBW, παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Μέσα από τη συνεχή υποστήριξη του ΙΣΝ, το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο του ως ένας χώρος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους. Από τη σύλληψη της ιδέας έως και τον Φεβρουάριο του 2026, το ΙΣΝ θα έχει διαθέσει στο ΚΠΙΣΝ συνολικά €641 εκατομμύρια ($773 εκατομμύρια).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ