Χρήση μάσκας παντού, ακόμα και για καθήμενους

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 29 Οκτώβριος 2020

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,

Σειρά μέτρων εξετάζονται στις σχεδόν συνεχείς συσκέψεις για τον κορονοϊό, με τον πρωθυπουργό, να ανακοινώνει την Παρασκευή τις αποφάσεις.
Μάσκα, μετακινήσεις, ωράριο, βρίσκονται στο τραπέζι των συσκέψεων για την αναχαίτιση της πορείας του κορονοϊού που σαρώνει κυρίως της βόρεια Ελλάδα και απειλεί το Σύστημα Υγείας.
Ειδικότερα, εξετάζεται η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3, στον πορτοκαλί συναγερμό, μετά τις 21:00.
Σημειώνεται ότι, σήμερα το μέτρο αυτό ισχύει για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο».
Για τις συγκεκριμένες περιοχές, του επιπέδου 4, σε πρώτη φάση θα κλείσουν όλες οι λειτουργίες εκτός από τα σχολεία και το λιανεμπόριο.
Επίσης, στα υπό εξέταση μέτρα είναι η χρήση μάσκας παντού, ακόμα και στις πράσινες περιοχές και το κλείσιμο της εστίασης στις 21:00, ενώ μετά από τη συγκεκριμένη ώρα θα επιτρέπεται να προσφέρονται οι υπηρεσίες εστίασης στους εξωτερικούς χώρους, αποκλειστικά.
Η χρήση μάσκας δεν αποκλείεται να επιβληθεί και στους καθήμενους στους χώρους εστίασης, που θα επιτρέπεται να την αφαιρούν μόνο για να φάνε ή να πιούν το ποτό τους.
Τέλος, εξετάζεται και η αύξηση της τηλεργασίας.
Πηγή: Sputniknews