Από 4 χρονών η εκμάθηση Αγγλικών στα σχολεία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 1 Ιουνίου 2021

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΗΣΕΛΙΔΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , , ,

Ολα τα παιδιά 4 ετών θα γίνονται από το Σεπτέμβριο δεκτά στα δημόσια νηπιαγωγεία, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι θα αρχίσει και η εκμάθηση των Αγγλικών.
Οπως ανέφερε η κ. Κεραμέως, αυτό γίνεται για πρώτη φορά για τα 4χρονα και σε όλη την Ελλάδα, ενώ μέχρι σήμερα τα παιδιά πήγαιναν από τα 5 έτη.
Εξάλλου, όπως ανέφερε για τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2021, θα μπορούν να συμπληρώσουν και τα δικαιολογητικά τους για να σπουδάσουν σε δημόσιο ΙΕΚ καθώς υπάρχουν σε αυτά, όπως είπε, περιζήτητες ειδικότητες.
Ειδικότερα, θα υπάρχει δεύτερο παράλληλο μηχανογραφικό το οποίο θα μπορούν να συμπληρώνουν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2021.
Αναφερόμενη στην βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια – που επανέρχεται από φέτος, τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι «θα ήταν το πιο εύκολο για μας να πούμε μπείτε όλοι ελευθέρα στο Πανεπιστήμιο άλλα αυτό δεν είναι καλό ούτε για τα ιδία τα παιδιά ούτε για το εκπαιδευτικό μας σύστημα».
Σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία και δήλωσε ότι θα αρχίσει από το φθινόπωρο να αναπτύσσεται μόνο σε εκείνα τα Ιδρύματα που υπάρχει παραβατικότητα ώστε να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Πηγή: Sputniknews